Echipa britanică își va juca toate cărțile la adiția din acest an a Turului Franței pe campionul de anul trecut, columbianul Egan Bernal. Conducătorii lui Ineos au surprins lumea ciclistă prin neconvocarea pentru marele tur a 2 foști campioni, Chris Froome și Geraint Thomas. Astfel, celor 2 le-au fost trasate alte obictive pentru acest sezon: Geraint Thomas va încerca să câștige Giro, iar Chris Froome va merge în Vuelta, unde va încerca să câștige tricoul roșu, la ultima sa cursă în tricoul celor de la Ineos.
Bradley Wiggins a trecut și el în carieră prin ce trec acum cei doi rutieri de la Ineos. Britanicul a câștigat Turul Franței în 2012 pentru Sky (actuala Ineos), dar apoi nu a făcut parte din echipă la următoarele 2 ediții. În 2013 nu a participat din cauza unei accidentări la genunchi, dar în 2014, același Dave Brailsford pur și simplu nu l-a selectat chiar dacă era sănătos.
https://i.eurosport.com/2019/03/19/2547479.jpg
Turul Franței
Geraint Thomas e aproape sigur de locul 3 în Turul Franței! Galezul, săgeți către cei de la Ineos
22/07/2022 LA 09:14

Bradley Wiggins: "Nimeni nu e mai presus de echipă"

În cadrul unui podcast cu jurnaliștii Eurosport din Marea Britanie, Wiggins a declarat: "Dacă câștigi Turul Franței nu înseamnă că ai asigurat locul în echipă pentru următoarele ediții. Tocmai asta îl face pe Dave Brailsford un manager atât de bun și de aceea a avut succes atât de mare, că poate să lase sentimentele la o parte și să selecteze echipe doar pe baza formei rutierilor. Am experimentat și eu acest lucru în carieră. Nimeni nu este mai presus de echipă."
"Nu a fost o decizie ușor de luat. Cu siguranță au făcut tot felul de planuri, au analizat toate scenariile. Au hotărât să meargă doar pe mâna lui Bernal, dar poate cu includerea lui Richard Carapaz se gândesc la o strategie la două capete.", a adăugat Wiggins.
Fostul câștigător al tricoului galben nu vede cu ochi răi această decizie și, din contră, consideră că echipa ar putea da marea lovitură în acest sezon, având șanse reale să câștige toate cele 3 mari tururi: "Nu consider că este un lucru negativ. Echipa a avut întotdeauna obiectivul de a câștiga toate cele 3 mari tururi într-un sezon."
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819213.jpg

Bradley Wiggins: "Froome a cerut prea mult de la el"

Wiggins susține decizia lui Brailsford, dar a subliniat și avantajele atât pentru Thomas, cât și pentru Froome, având în vedere că li s-a luat de pe umeri presiunea Turului Franței și li s-au trasat noi obiective pentru restul sezonului. Timpul suplimentar pentru a se pregăti pentru Vuelta și, respectiv, Giro, oferă ambilor rutieri șansa de a ajunge în cea mai bună formă la aceste competiții.
"E greu să îl lași pe Thomas în afara echipei. Aceasta e o decizie foarte importantă. Dar "G" a făcut parte din această decizie. El a fost unul dintre cei mai buni coechipieri pe care i-am avut în carieră. Cred că a acceptat faptul că nu este într-o formă prea bună și că exista riscul să clacheze pe parcursul turului, iar repercursiunile ar fi fost mult mai grave. Așa, are 4 săptămâni la dispoziție pentru a se antrena și a ajunge la startul Giro în cea mai bună formă.", a spus Wigginns despre fostul său coleg de la Sky.
În privința lui Chris Froome, Wiggins a spus că probabil intenția acestui e a fi gata pentru Turul Franței a fost mult prea fantezistă, după căzătura gravă de anul trecut: "Froome are o traiectorie ascendentă. Are șansa să câștige Vuelta. Mai sunt 8 săptămâni până atunci și poate atinge o formă optimă. Probabil că a cerut prea mult de la el gândindu-se că se poate bate în Turul Franței după accidentul oribil pe care l-a avut."
Ineos se va lupta în acest an cu cei de la Jumbo Visma pentru tricoul galben. Chiar dacă și Jumbo Visma are anumite probleme de efectiv, iar Steven Kruijswijk va lipsi din Marea Buclă, raportul de forțe tinde să încline în favoarea echipei olandeză, care are în Primoz Roglic un rutier aflat într-o formă extraordinară.
Turul Franței
Pidcock, victorie magică pe L'Alpe d'Huez, în etapa a 12-a din Turul Franței! Vingegaard, de neatins
14/07/2022 LA 16:25
Turul Franței
Wiggins a dat verdictul! Care a fost marea greșeală a lui Pogacar în etapa a 11-a din Turul Franței
14/07/2022 LA 08:17