Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kruijswijk, out din Turul Franţei, după căzătura din Dauphine. Pe cine ia Jumbo Visma în locul lui

Cristian Mihală

Publicat 20/08/2020 la 12:24 GMT+3

Steven Kruijswijk nu va participa la Turul Franţei, accidentarea din Dauphine fiind mult mai gravă decât s-a crezut iniţial. Jumbo-Visma îşi pierde unul dintre lideri, dar lucrurile nu se schimbă neapărat dramatic pentru olandezi.

Steven Kruijswijk a fost pe locul 3 la general, în Turul Franţei, în 2020

Credit imagine: Getty Images

În penultima etapă din Dauphine, Kruijswijk a căzut şi a fost forţat să abandoneze, oficialii echipei anunţând că are umărul dislocat şi o serie de zgârieturi pe corp. El s-a întors acasă, la Monaco, dar se spera că după câteva zile se va putea urca iar pe bicicletă. Dacă şansele la general scăzuseră drastic, se spera că olandezul îşi poate ajuta coechipierii să câştige Le Tour.
Doar că accidentarea la umăr s-a dovedit mult mai gravă, ciclistul anunţând că are o fractură, motiv pentru care va rata Turul Franţei. Kruijswijk va urma o perioadă de recuperare, urmând probabil să fie la startul Giro ca lider, competiţie pe care a fost aproape să o câştige în 2016. Astfel, după ce Ineos a rămas din trei lideri cu unul singur, după ce Froome şi Thomas nu au fost incluşi în echipa pentru Turul Franţei, Jumbo-Visma se vede şi ea cu doar doi rutieri care vor lupta pentru general: Roglic şi Tom Dumoulin.
"Din nefericire consecinţele accidentului meu din Dauphine s-au dovedit mai serioase decât credeam şi speram. Spre marea mea dezamăgire, nu voi putea participa la Turul Franţei din cauza unei fracturi la umăr. Îi urez echipei tot norocul din lume în Le Tour şi sunt foarte dezamăgit că nu voi fi acolo, să îi ajut", a spus Kruijswijk, într-un mesaj dat publicităţii de Jumbo Visma.
Până în prezent, oficialii olandezilor nu au anunţat clar cine îl va înlocui pe rutierul care s-a clasat pe podiumul Turului Franţei anul trecut.
Era de aşteptat ca Roglic şi Dumoulin să beneficieze de un alt locotenent în munţi, totuşi presa olandeză speculează pe seama faptului că Amund Grøndahl Jansen ar fi alesul. Acesta are un motor diesel important, dar va fi excelent doar pe plat, unde Tony Martin şi Van Aert au aceeaşi misiune.
Alegerea naturală ar fi trebuit să fie Laurens De Plus, care anul trecut în Le Tour a impresionat, ducând o trenă feroce pe căţărări şi rămânând alături de cei mai buni până spre finalul etapelor. Ca atare, acesta a obţinut locul 23, deşi nu s-a gândit nicio secundă la clasamentul general. Totuşi, rutierul begian ar fi semnat deja cu Ineos, astfel că Jumbo-Visma nu agreează aceasta soluţie, dorindu-şi în echipa de Turul Franţei doar ciclişti care sunt 100% concentraţi la obiectivele echipei. În plus, căţărătorul de 25 de ani ar urma să tragă împotriva viitoarei echipe, lucru care îi face pe oficialii de la Jumbo-Visma să aibă semne de întrebare cu privire la utilitatea prezenţei sale în Marea Buclă.

Locotenenţi suficient de puternici în munţi pentru Jumbo Visma, în Turul Franţei

Chiar şi aşa, Jumbo-Visma propune cel puțin doi locotenenți de lux pentru Roglic, văzut de mulţi marele favorit la tricoul galben. Sepp Kuss e într-o formă uimitoare, reușind să rupă toate ajutoarele oamenilor de general în etapele din Dauphine. După abandonul lui Roglic, în ultima rundă, americanul a putut lupta pentru gloria personală și s-a impus de o manieră categorică, deși cu siguranță că toți greii plutonului visau la cele 10 secunde de bonificație aferente primului loc în contextul luptei strânse de la general.
George Bennett e și el într-o formă fabuloasă. În Tour de L'Ain a lucrat pentru Roglic, dar tot a venit pe 5 la general, pentru ca apoi olandezi să îi permită să fie lider în Gran Piemonte și Il Lombardia. Neo-zeelandezul a impresionat din nou, câștigând prima cursă și sosind pe locul secund în "clasica monument".
Lor li se adaugă Robert Gesink, om cu 5 clasări în TOP 10 în marile tururi. Ajuns la 34 de ani, olandezul nu mai e la fel de puternic pe căţărări, dar poate duce o trenă suficient de puternică în prima parte a etapelor muntoase.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo