După 10 etape din Turul Franţei, Primoz Roglic e lider la general, cu 21 de secunde avans faţă de câştigătorul de anul trecut, Egan Bernal.
Rutierul lui Jumbo Visma a părut mai puternic în etapele de sâmbătă şi duminică, din Pirinei, şi beneficiază de ajutorul unei formaţii stelare. Inclusiv Tom Dumoulin, fost câştigător de Giro, s-a pus în slujba slovenului, renunţând la orice ambiţie personală pentru un eventual podium.
Mai mult, câştigătorul Vuelta de anul trecut ar putea beneficia şi de sprijinul bunului său prieten, Tadej Pogacar. Tânărul sloven a fost sprijinit discret anul trecut de Roglic să obţină victorii de etapă în Vuelta şi să vină pe trei la general. Rutierul UAE nu visează la tricoul galben în Turul Franţei, în schimb ţinteşte un loc pe podium. În condiţiile în care obiectivele celor doi sloveni vor fi comune, cu siguranţă că Pogacar va duce trena pentur Roglic, ajutându-se indirect şi pe sine însuşi.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În acest context, columbienii pregătesc o alianţă. În prezent, în TOP 10 la general sunt nu mai puţin de 4 sportivi din "ţara cafelei": Egan Bernal, Nairo Quintana, Rigoberto Uran şi Miguel Angel Lopez.
Căţărătorul Astanei a confirmat că o astfel de ipoteză e mai mult decât posibilă în Alpi, dorindu-se ca Roglic să aibă o misiune cât mai dificilă.
"Cu toţii rulăm pentru echipe diferite şi avem interesele noastre, dar poate fi o colaborare pentru un scop comun. Poate că va fi ceva ce se va întâmpla mai târziu în Turul Franţei, deocamdată lucrurile nu sunt clare, iar lupta e extrem de deschisă. Nu am nimic împotriva unei alianţe între columbieni", a spus Miguel Angel Lopez, citat de eurosport.co.uk.

Alianţa, pusă la cale de Quintana. Bernal nu crede în ea

Din câte se pare, ideea i-a aparţinut lui Quintana, cel poreclit "Gândacul" arătând încă de sâmbătă că ar dori să îl protejeze pe Bernal. Când Roglic a atacat, Nairo nu a colaborat la trenă şi s-a speculat că acesta nu ar fi vrut să îl distanţeze pe compatriotul Bernal, care a arătat ceva semne de oboseală.
Totuşi, rutierul lui Ineos vrea să păstreze aparenţele, cel puţin la nivel declarativ. Bernal nu înţelege cu căţărătorul de la Arkea poate veni cu o astfel de propunere în condiţiile în care, de-a lungul timpului, el a demonstrat că nu e dispus să colaboreze, nici măcar când propriul interes e în joc.
"E ciudat că Nairo vorbeşte despre o alianţă. Am atacat de-a lungul timpulu, de multe ori împreună cu el şi de fiecare dată i-am cerut să treacă şi el la trenă. Nu prea s-a întâmplat aşa ceva", a spus Bernal.
Ciclism
2021 în sport | Tadej Pogacar, omul capabil să doboare orice record în Turul Franței
24/12/2021 LA 09:24
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22