Etapa a 8-a din Turul Franței 2020 a fost una destul de dură pentru mulți oameni cu pretenții în clasamentul general, dar dezastrul lui Thibaut Pinot a atras toate privirile. Rutierul celor de la Groupama FDJ a primit o lovitură teribilă ieri din cauza durerilor la spate, care l-au făcut să piardă peste 25 de minute, ceea ce echivalează cu pierderea oricărei șanse la o clasare bună în clasamentul general.
https://i.eurosport.com/2020/08/29/2873963.jpg

Pinot va continua Turul Franței 2020

Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Thibaut Pinot a făcut parte din grupul numeros de rutieri care au căzut în etapa haotică din debutul acestei ediții a Turului Franței, dar urmările nu păreau a fi atât de grave, chiar dacă presa franceză a scris că rutierul necesită câte 3 ore de tratament la spate în fiecare zi.
În prima etapă cu mai multe cățărări dificile, în care echipele cu pretenții la tricoul galben au apăsat accelerația, Thibaut Pinot și-a arătat limitele. Pe cea de-a 2-a cățărare a etapei de ieri, Porte de Bales (11,7 km/7,7%), Pinot a început să dea distanță, iar camerele l-au surprins ridicându-se din șa și ținându-se de spate, semn că problemele sale sunt mai grave decât era de așteptat.
În ciuda faptului că a fost înconjurat de coechipierii săi, Pinot nu a reușit să limiteze daunele și a pierdut minut după minut, ajungând la finish cu o întârziere de peste 25 de minute față de cilalți favoriți la tricoul galben. În aceste condiții, Pinot (30 de ani) mai ratează o șansă de a fi eroul Franței în Marea Buclă.
Singura veste bună în ceea ce îl privește pe rutierul francez este că el nu va abandona Turul Franței, ci va merge în continuare având ca obiectiv o victorie de etapă și câștigarea tricoului alb cu buline roșii. Fiind la o distanță atât de mare în clasamentul general, Pinot va putea pleca în evadări, iar o victorie de etapă îi va fi la încemână în stagiile din Alpi, dacă problemele la spate vor fi remediate până atunci.
https://i.eurosport.com/2020/09/03/2878463.jpg

Thibaut Pinot: "Am avut dureri și nu am putut pedala"

Imediat după etapa de ieri. Pinot a admis că problemele la spate au fost cauza acestui eșec: "Am avut atât de multe dureri la spate, încât nu am putut pedala. Vreau să-mi cer scuze pentru colegii mei de echipă și pentru cei care mă susțin; au existat multe eșecuri. Poate că acesta este un moment de cotitură în cariera mea. Mereu am spus că îmi place să lupt în orice cursă, dar asta a fost prea mult pentru mine."
Francezul a insistat că va continua, iar victoriile de etapă sunt principalul său obiectiv: "Turul nu s-a terminat. Nu m-am gândit niciodată să renunț, dar a fost un an foarte complicat. Echipa este foarte puternică și cred că putem obține o victorie de etapă."
Thibaut Pinot are 3 victorii de etapă în Turul Franței în carieră, dar și un loc 3 la general în 2014. Mulți pecialiști vedeau în el principala speranță a Franței pentru câștigarea tricoului galben la un moment dat, însă dezamăgirile au curs lanț din partea lui Pinot în fiecare an.
După decăderea lui Pinot, francezii își pun speranțele în Guillaume Martin (Cofidis-locul 3 la general, la 9 secunde de Adam Yates) și Romain Bardet (AG2R La Mondiale-locul 4 la general, la 11 secunde de Adam Yates).
Turul Franței 2020 continuă astăzi cu etapa a 9-a, tot în Pirinei, una care are pe traseu 3 cățărări repertoriate (2 de catogoria întâi): Col de Soudet (3,8 km/8.5 %), Col d'Ichere (4,2 km/7%) și Col de Marie Blanque (7,7 km/8,6). Vremea ar putea juca și ea un rol important în etapa de astăzi, care va începe la ora 14:00 și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eruosport.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Turul Franței
Turul Franței 2021 | Doi mari favoriți și doi outsideri extrem de periculoși. Ce ne așteaptă
24/06/2021 LA 11:15