"Canibalul" Eddy Merckx nu a părut niciodată impresionat de Remco Evenepoel; de când a apărut acesta, presa l-a comparat cu marele rutier care a câștigat, printre altele, 5 Tururi ale Franței, însă Merckx a spus răspicat că nu e urmă de vreo asemănare, în contextul în care Remco e doar o tânără speranță.
Acum o lună, înainte de Mondialele din Flandra, marele Merckx i-a mai servit o lecție lui Evenepoel, chiar dacă momentul ales probabil nu a fost nici pe departe cel mai bun. "Selecționerul Belgiei spune că totul e pentru Van Aert, ca el să devină campion mondial. Mi se pare normal să fie așa, dar dacă vrei să îl susții total pe el, de ce îl iei pe Evenepoel? Remco concurează doar pentru el, am văzut asta și la Jocurile Olimpice. Nu trebuia să fie în echipa pentru Mondiale", a tunat Eddy în Het Nieuwblad.
Un caracter extrem de puternic și un ciclist extrem de orgolios, Remco a căutat primul prilej pentru a-i replica fostului mare campion mondial. El a garantat că va fi doar un gregario și că va respecta în totalitate tactica echipei.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
"Merckx are mereu ceva de spus, e păcat. Am mare respect pentru el, dar se pare că acest respect nu e reciproc. Îl admir pentru ce a făcut ca ciclist, e un mare campion care a setat numeroase recorduri. Nu sunt aici să îmi bat joc de echipă, nicio secundă nu m-am gândit la mine în pregătirea Mondialelor. Sunt aici să dau totul", a spus tânărul de 21 de ani, înainte de cursa de şosea de la CM.

"Pace" între Eddy Merckx şi Remco Evenepoel

Mondialele au fost un fiasco pentru Belgia, în cele din urmă, iar acum Merckx a simţit nevoia să pună capăt conflictului cu Evenepoel, mărturisind că a fost înţeles greşit şi că, în realitate, el îl admiră pentru Evenepoel.
"Din punctul meu de vedere, nu e niciun conflict. Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar. Acele declaraţii au vizat strict logica convocărilor, nu erau un atac la Remco. Dacă îl ai pe Wout (n.r. Van Aert) unicul lider pentru Mondiale, de ce nu iei pe cineva ca Nathan Van Hooydonck, care să ajute? Dacă îl conovoci pe Remco, acesta nu poate să fie domestique, acesta era mesajul meu, nu s-a vrut un atac la Evenepoel", a spus marele Eddy Merckx pentru Het Laatste Nieuws.
Remco a avut rolul de gregario la Mondiale şi a interpretat perfect această partitură, ducând o trenă furioasă pentru ca Wan Aert să scape de rutierii cu un sprint puternic. Din păcate pentru Belgia, Alaphilippe a fost prea puternic pe final, iar Wan Aert nu a mai avut picioare pentru a recupera ecartul.
Întrebat dacă Remco ar fi avut o şansă să devină campion mondial, în măsura în care i s-ar fi dat libertate în ultimii 30-40 de kilometri, cvintuplul câştigător al Turului Franţei a spus: "Cine ştie? E imposibil să spunem cu certitudine asta acum. Dar ce pot să vă spun e că Evenepoel ar fi meritat să poată să îşi facă singur cursa, să îşi joace şansa".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12