Din cauza ploii, a posibililor ninsori la peste 2000 de metri şi a riscurilor de accidente pe coborârir, etapa regină a Giro 2021 a fost privată de prezenţa a două căţărări monstruoase: Passo Fedaia şi Passo Pordoi.
Chiar şi aşa, runda a fost suficient de complicată pentru ca doi dintre marii favoriţi la câştigarea Turului Italiei (cotaţi cu şansa a doua şi a treia la startul Giro), Simon Yates şi Remco Evenepoel să piardă orice şansă la tricoul roz.
Dacă belgianul de 21 de ani a dat semne de slăbiciune în a doua săptămână, în cazul lui Simon Yates prestaţia de azi a fost neaşteptată. Asta în condiţiile în care mulţi preconizau că britanicul va ajunge la forma optimă în a treia săptămână, pe Monte Zoncolan, sâmbătă, fiind singurul care i-a ţinut piept lui Egan Bernal (rutierul Ineos a dat din nou reprezentaţie marţi, câştigând etapa). Yates a venit azi cu o întârziere de 2 minute şi 37 de secunde, iar acum a coborât până pe 5 în clasamentul general, la 4 minute şi 20 de secunde de lider.
Giro d'Italia
Egan Bernal a câștigat Giro 2021! Ineos s-a umplut de lauri în ultima zi, Ganna câștigând etapa
30/05/2021 LA 15:16
"A fost foarte dificil azi pentru că a fost extrem de frig. Organizatorii au decis să taie etapa, din fericire pentru noi. A fost o decizie corectă, condiţiile atmosferice puneau siguranţa cicliştilor în pericol. Dacă se desfăşura întreaga rundă, diferenţele ar fi fost şi mai mari. Am sperat că Simon va reuşi o performanţă mult mai bună, dar a avut o zi rea. Nu din cauza vremii sau a faptului că nu a mâncat, ci pur şi simplu a fost o zi slabă. Giroul lui nu e încheiat, dar va fi foarte greu. Podiumul nu e un obiectiv imposibil, dar vom vedea cum se va prezenta după ziua de odihnă", a spus Matt White, directorul sportiv al lui Team BikeExchange, după runda cu final pe Passo Giau.

Remco Evenepoel va "vâna" o etapă în Giro 2021

Dacă Yates ar putea să recupereze în cele trei runde de munte rămase până la final, în cazul lui Remco Evenepoel situaţia e fără întoarcere. El a sosit azi la 24 de minute de Bernal şi mai poate spera doar să câştige o etapă, din evadare.
Belgianul nu a disperat însă şi a pus prestaţia sa mult sub aşteptări pe seama faptului că nu a putut să se pregătească normal, după accidentul teribil din Il Lombardia, din toamna anului trecut.
"Ştiam că se poate întâmpla asta, am avut o zi mizerabilă, dar nu sunt motive să îmi fie ruşine. Cineva care s-a antrenat doar 2 luni la nivel normal nu poate să aibă pretenţia să fie în forma optimă într-un tur de 3 săptămâni. Sunt foarte departe în clasament, aşa că voi avea libertatea să merg în evadări acum, dar va trebui să văd cum mă simt. Dacă mă voi simţi obosit la startul unei etape, nu are niciun sens să forţez să merg în evadare", a spus Evenepoel la finalul etapei a 16-a.
Giro d'Italia
Damiano Caruso, victoria carierei în etapa 20 din Giro! Egan Bernal e ca și câștigător la general
29/05/2021 LA 15:31
Giro d'Italia
Simon Yates e all-in pentru tricoul roz, în Giro. Englezul, gata de un "Froome". Capotează Bernal?
28/05/2021 LA 06:32