Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Egan Bernal, de neoprit în Giro! Columbianul a câștigat etapa "regină", care a fost serios scurtată

Nicu Savin

Actualizat 24/05/2021 la 17:18 GMT+3

Egan Bernal nu a avut rival în etapa regină din Giro. Columbianul a atacat pe ultima cățărare a zilei și a ajuns de unul singur la finish. Romain Bardet (DSM) și Damiano Caruso (UAE) au completat podiumul.

Egan Bernal celebra victoria

Credit imagine: Getty Images

Cea mai așteptată etapă din Giro 2021 a fost scurtată cu mai bine de 50 de kilometri de către organizatori, la solicitarea sindicatului rutierilor, totul din cauza vremii neprielnice, mai ales la atitudine. Astfel, din cele 4 cățărări aflate inițial pe traseu, organizatorii au anulat două: Passo Fedaia, 8,3 kilometri, cu pantă medie de 9,4% și Passo Pordoi, care trebuia să reprezinte și Cima Coppi, o ascensiune de 11,3 kilometri, cu 6,4% pantă medie.
În ciuda condițiilor vitrege, spectacolul nu a lipsit în runda de azi. Încă de la început s-a format o evadare foarte numeroasă (24 de rutieri), din care au făcut parte destui oameni foarte buni pe cățărări, dar care erau mult în spate în clasamentul general.

Egan Bernal, a 2-a victorie din Giro 2021

Atacanții zilei nu au mai primit însă liber de la cei de la Ineos, care au trecut la trenă și avansul evadări a scăzut treptat, aceasta fiind complet anihilată complet pe ultima cățărare a zilei: Paso Giau (9,8 kilometri, cu 8.9% pantă medie). Trena furibundă a celor de la Ineos, ajutați și de Education Nippo a rupt pe rând cei mai importanți oameni bine plasați în clasamentul general, iar apoi a ieșit la rampă Egan Bernal.
Columbianul a atacat pe ultima parte a ascensiunii finale și nimeni nu a avut răspuns, iar avansul său față de contracandidații la tricoul roz a crescut simțitor. Bernal a ajuns de unul singur la linia de sosire și a celebrat o victorie minunată, echivalentă practic cu câștigarea Giro, fiind greu de crezut că mai poate emite cineva pretenții la primul loc din clasamentul general.
Clasamentul etapei a 16-a
giro 16
Aceasta a fost a 2-a victorie pentru Bernal la această ediție din Giro, iar avansul său în clasamentul general a crescut considerabil. Columbianul are acum 2 minute și 24 de secunde în fața lui Damiano Caruso (Bahrain Victorious) și 3 minute și 40 de secunde peste Hugh Carty (Education First).
Clasament general
Clasament general
Mâine este a 2-a zi de pauză din Giro 2021, iar miercuri urmează o nouă etapă foarte grea, cu finish pe Sega di Ala, o cățărare nu foarte cunoscută, dar care se anunță extrem de solicitantă (11,3 km / 9,7%).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo