Potrivit echipei, olandezul poate să-și miște mâinile și picioarele, precum și să comunice cu doctorii, însă fără să vorbească. Jakobsen va avea nevoie de timp pentru a reuși să vorbească și să mănânce în mod normal, ca urmare a operației pentru reconstrucția maxilarului.
Jakobsen a fost băgat în comă indusă imediat după accident din cauza loviturilor severe din zona feței și gâtului, care l-ar fi putut costa viața. Au urmat 5 ore în sala de operație, apoi o serie amănunțită de examinări, pentru ca medicii de la spitalul din Katowice să-i poată rezolva problemele neurologice majore.
În urmă cu câteva ore, Patrick Lefevere, directorul general al echipei Deceuninck Quick-Step a oferit detalii șocante spunând că Jakobsen și-a pierdut toți dinții, iar toate oasele feței sale au fost rupte. Medicii spitalului din Katowice intenționau să-l scoată ieri pe sportiv din coma indusă, dar au preferat să mai amâne cu o zi acest proces: "Nu vrem să ne grăbim. Vom încerca să îl trezim vineri", a declarat un medic de la spitalul din Katowice.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Patrick Lefevere: "Jakobsen și-a pierdut toți dinții"

Fabio Jakobsen a suferit un accident îngrozitor pe finalul cursei de miercuri, după ce a fost împins de Dylan Groenewegen în parapeți.
Vorbind pentru www.dhnet.be, Lefevere a oferit noi informații despre starea de sănătate a rutierului echipei sale și a confirmat că acesta este în afara oricărui pericol, dar accidentul a lăsat urmări foarte grave.
"Cel mai important este că trăiește. Prioritatea numărul doi este reconstrucția feței sale. Din fericire, nu au fost afectate organe vitale, dar toate oasele din fața lui au fost rupte și și-a pierdut toți dinții. Starea lui este foarte gravă.", a mărturisit Lefevere.
"Poate a avut noroc că locul în care s-a întâmplat este o regiune minieră, iar acolo medicii au mai multă experiență cu accidente grave", a conchis șeful celor de la Deceuninck-Quick Step.

Groenewegen și-a cerut scuze

După ce echipa Jumbo Visma și-a prezentat scuze imediat după accident, Dylan Groenewegen și-a manifestat și el regretul pentru ceea ce s-a întâmplat.
Prin intermediul unei postări pe Twitter, Groenewegen a spus că îi pare rău de accidentul provocat și că se gândește la compatriotul său: "Este teribil ce s-a întâmplat. Nu găsesc cuvinte prin care să descriu cât îmi pare de rău pentru Fabio și pentru toți ceilalți implicați. Ce contează acum cel mai mult este starea de sănătate a lui Fabio. Mă gândesc la el tot timpul."
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02