Dacă în etapa a 5-a a fost pe undeva de înțeles lipsa atacurilor din partea oamenilor de general, traseul nefiind unul chiar potrivit, lucrurile au stat diferit în etapa de ieri. Favoriții aveau posibilitatea să încerce atacuri pe cățărarea Col de la Lusette, dar cu toții au preferat să stea la cutie. Acest lucru a adus o nemulțumire în masă în rândul fanilor, care vor să vadă "artificii" în fiecare etapă, iar site-urile de socializare s-au umplut de acuze la adresa plutonului în această privință.
Dintre ultimele 10 ediții, în Turul Franței 2020 este considerat cel mai plictisitor, iar acest lucru îi enervează la culme pe fani, care încep să își piardă răbdarea.
https://i.eurosport.com/2020/08/30/2874374.jpg
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10

Fran Ventoso: "Cine vrea spectacol să meargă la circ"

Reacția rutierilor nu s-a lăsat prea mult așteptată, iar unii dintre aceștia au încercat să se apere spunând că ritmul plutonului este unul infernal, iar într-un mare tur este normal să existe și asemenea etape.
"Dacă cineva nu înțelege de ce nu sunt atacuri, îl invit să se urce pe bicicletă și să dea 4 ture", le-a spus Marc Soler jurnaliștilor de la Marca la finalul etapei a 5-a.
Un argument similar a oferit și Enric Mas, după etapa de ieri, una în care s-a câștigat din evadare și în care favoriții nu s-au atacat deloc: "Dacă ați fi pe biclicetă și ați vedea viteza la care se merge, v-ați pierde dorința de a spune că nu sunt atacuri."
Mikel Landa, unul dintre candidații la tricoul galben în Turul Franței din acest an, a spus și el că se pot face puține lucruri spectaculoase, cel puțin în această primă săptămână: "Am mers la viteză maximă și se poate face foarte puțin în acest sens. Probabil există o anumită teamă de a ataca, pentru că orice atac necesită o mare risipă de energie, astfel că încercarea de a câștiga timp s-ar putea transforma în timp pierdut, ceea ce nu își dorește nimeni."
Fran Ventoso, rutierul celor de la CCC nu se află în Turul Franței, dar a sărit și el în apărarea rutierilor, fiind chiar vehement la adresa fanilor care vor să vadă atacuri în fiecare etapă: "Oricine dorește spectacol ar trebui să se uite la o cursă clasică, un Strade Bianche sau un Paris-Roubaix. Și, dacă nu este suficient, să meargă la circ, pentru că zile precum cea de ieri fac și ele parte dintr-un mare tur."
Șeful UAE Team Emirate, Joxeau FErnandez Matxin, a luat și el apărarea rutierilor după etapa de ieri și i-a invitat pe fani să aibă răbdare pentru că a trecut doar o treime din Turul Franței și este timp suficient și pentru spectacol: "E normal ca fanii să caute mult spectacol, dar au fost patru luni fără concursuri și e de înțeles. În Dauphine au fost multe căzături și nimeni nu vre să riște nimic. Îi înțelegem pe fani, dar trebuie să-i înțelegem și pe rutieri. Mai sunt 15 etape și se pot întâmpla foarte multe lucruri."
La această oră tocmai a început etapa a 7-a, una în care e de așteptat ca sprinterii să se lupte pentru victorie la finalul celor 168 de kilometri. Turul Franței 2020 poate fi urmărit în direct și în exclusivitate la Erosport.
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08
Turul Spaniei
Vuelta 2021, 3 zile până la start! 5 rutieri de urmărit, în afara marilor favoriți Roglic și Bernal
11/08/2021 LA 15:05