Ultima cursă clasică a sezonului oferit un spectacol extraordinar, câștigătorul fiind decis de Photo-finish. Așa cum era de așteptat, evadarea nu avea cum să aibă sorți de izbândă într-o astfel de cursă și a fost anihilată cân mai erau aproximativ 50 de kilometri de parcurs până la final.
Cu aproximativ 45 de kilometri înainte de finish, cei 3 mari favoriți ai cursei, Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), Wout Van Aert (Jumbo Visma) și Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix) s-au desprins în urma unui atac al campionului mondial pe o secțiune de pavate, căruia doar cei doi mari rivali au putut să-i răspundă.
Cei 3 au colaborat excelent și au reușit să pună peste un minut distanță între ei și urmăritori și toate indiciile duceau către un final de vis, în care principalii favoriți să lupte pentru victorie.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48

Julian Alaphilippe s-a lovit de o motocicletă și a ratat șansa de a câștiga Turul Flandrei

Van Aert și Van Der Poel s-au luptat în doi, după căzătura lui Alaphilippe

Din păcate nu a fost așa, deoarece Alaphilippe a ieșit subit din cursă în urma unei căzături stupide. Campionul mondial rula în spatele lui Van Aert și Van Der Poel și nu a observat o motocicletă care mergea mai încet decât rutierii, astfel că s-a lovit de ea și a căzut, rămânând întins pe astfalt. Francezul nu a mai putut continua cursa, astfel că în lupta pentru victorie au rămas doar Van Aert și Van Der Poel.
Chiar dacă relațiile dintre ei eu devenit foarte tensionate după Gent-Wevelgem, Van Aert și Van Der Poel au colaborat foarte bine până la finish și nu le-au dat nicio șansă urmăritorilor, astfel că au ajuns la sprint. Tatonarea a durat foarte mult, Van Aert stând mereu în spatele lui Van Der Poel. Cei doi rutieri au declanșat sprintul în acealași timp, mergând umăr la umăr până la linia de sosire. Photofinish-ul a demonstrat că Van Der Poel a trecut cu un vârf de roată avans, fiind declarat câștigător. Lupta pentru locul 3 a fost câștigată de Alexander Kristoff (UAE Team Emirates).
Așadar, olandezul își trece în palmares cea mai importantă victorie a carierei, aceasta fiind prima clasică monument pe care o câștigă.
Cu această cursă, clasicele din acest an s-au încheiat, deoarece cel de-al 5-lea monument, Paris-Roubaix, care trebuia să aibă loc duminica viitoare, a fost anulat.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Ciclism
Van Aert a explicat prin ce a trecut în Paris-Roubaix. De ce nu a avut vreo șansă să câștige
04/10/2021 LA 11:10