Wout Van Aert și Mathieu Van de Poel era principalii favoriți la victorie în clasica Gent-Wevelgen, dar până la urmă niciunul nu a reușit acest lucru, Mats Pedersen impunându-se în cele din urmă. Cei doi au fost surprinși de un atac dat de 4 rutieri pe finalul cursei și nu au mai ajuns să se lupte la sprint, terminând abia pe locurile 8, respectiv 9.
Cei doi mari rivali, aflați fiecare într-o formă foarte bună, au fost foarte preocupați unul de celălalt, iar acest lucru a dus în cele din urmă la finalul puțin anticipat. Van Aert a încercat de mai multe ori să atace, dar Van der Poel a fost mereu atent și a stat în roata belgianului de fiecare dată, aducându-i astfel și pe ceilalți rutieri în frunte, iar spre final aceștia au profitat.
La final, Van Aert și-a exprimat public numulțumirea față de felul în care Van der Poel a abordat cursa: "Din păcate, de data aceasta nu a existat niciun premiu pentru că cineva s-a uitat mereu la mine; se pare că a vrut mai degrabă să pierd eu, decât ca el să câștige.", a spus Van Aert pentru Sporza la finalul cursei, referindu-se evident la Van der Poel.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
Fiecare încercare de atac al lui Van Aert din ultimii 10 kilometri a fost anihilată de către Van der Poel, iar de acest joc de poker între cei 2 au profitat alți rutieri, care au atacat pe final și nu au mai putut fi ajunși până la finish.
"Am concurat să câștig, dar nu am obținut nicio libertate. Aveam o șansă la sprint, dar știam că atacurile vor continua și nu puteam continua să reacționez. Pe roata mea a fost întotdeauna aceeași persoană. Aceasta este tactica lui și el nu încetează cu asta, așa că sunt dezamăgit.", a adăugat Van Aert.
Este pentru a 2-a oară în ultima perioadă când Van Aert este practic victima propriului său succes. La Campionatele Mondiale de la Imola, belgianul a fost surprins de un atac al lui Julian Alaphilippe, iar rutierii alături de care îl urmărea pe francez nu au conlucrat la trenă, astfel că Alaphilippe s-a distanțat și a câștigat solitar.

Van der Poel a răspuns acuzelor lui Van Aert

După declarațiile belgianului, jurnaliștii de la Sporza l-au intervievat și pe Mathieu Van der Poel, care și-a motivat acțiunile de pe final: "Pentru mine, era unul dintre cei mai buni rutieri din acel grup din frunte, așa că, atunci când pleacă, trebuie să răspund, bineînțeles. Dacă nu aș fi făcut-o, el ar fi scăpat și echipa s-ar fi întrebat de ce nu am răspuns."
Van der Poel a continuat să se apere, spunând că tactica abordată de el este din cauza valorii extraordinare a lui Van Aert, care îl determină să aibă o asemenea atitudine: "Cred că este puțin exagerat să spună că eu merg pentru a-l face pe el să piardă. Eu îmi doresc doar să câștig. Dar nici eu nu îl învinovățesc. Îl înțeleg, de asemenea, pentru că l-am urmărit de câteva ori, dar vreau să câștig și știu că este unul dintre cei mai buni din lume și, așadar, dacă nu stau aproape de el, cu siguranță nu voi câștiga."
Paris-Roubaix a fost anulat, iar după acest schimb de replici, se anunță un Tur al Flandrei mai tensionat ca niciodată, cei doi fiind principalii favoriți la victorie în ultimul monument al sezonului, care va avea loc pe 18 octombrie, în direct la Eurosport.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28