Pe 19 septembrie, cei mai buni contratimpiști ai lumii se vor lupta între Knokke-Heist și Bruges pentru titlul mondial al disciplinei. De la start va lipsi campionul olimpic Primoz Roglic, anunță Gazzetta dello Sport, citând surse din Federația Slovenă de Ciclism.
Deși a luat aur la Tokyo, traseul de la Mondiale nu era unul care să se potrivească perfect cu Roglic, fiind în întregime plat. La Jocurile Olimpice, au existat două cățărări, de aici și rezultatul slovenului. Extrem de obosit după ce a cucerit a treia Vuelta la rând, Primoz nu avea garanții că va obține vreo medalie și pare că a făcut un pas în spate. Slovenia va fi astfel reprezentată de Tadej Pogacar, câștigătorul Turului Franței, și de Jan Tratnik, rutier care avea postul asigurat independet de Roglic. Tadej e bun în probele contra-cronometru, dar pe 43,3 kilometri plați nu va emite pretenții la medalii. Rezultatele lui la contratimp sunt bune în special în marile tururi, unde, rutier de general fiind, are marele avantaj că se poate recupera mai bine decât specialiștii.

Favoriții la Mondiale, în proba de contratimp

Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Favoriți pentru medalii la Mondialele din Belgia, pe 19 septembrie, vor fi Filipp Ganna (Italia - campionul mondial în exercițiu), Wout Van Aert (Belgia - dublu medaliat cu argint la Mondialele de anul trecut - care vrea anul acesta mai mult decât orice să ia aurul în proba de șosea), Stefan Kung (Elveția - proaspăt campion european la ITT), dar și fostul multiplu campion mondial Rohan Dennis (Australia). Remco Evenepoel a mers și el excelent la Europenele de săptămâna trecută și, deși și-ar fi dorit un traseu mai valonat, într-o zi bună poate să se amestece în lupta la vârf.
Informația privind neparticiparea lui Roglic e legată strict de contratimp. În cursa de șosea, slovenul nu avea șanse, în contextul în car finalul e prea ușor pentru calitățile sale. Totuși, acolo Matej Mohoric poate fi printre marii favoriți, iar ajutorul lui Primoz este important pentru sloveni.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54