Cu 52 de secunde avans față de Max Schachmann înainte de ultima rundă, liderul Jumbo Visma nu avea ce emoții să aibă, în mod normal, în ultima etapă. Una scurtată de organizatori și mult mai ușoară decât era prevăzut inițial. Din cauza COVID-19 s-a ajuns la acest compromis (și runda de ieri a fost modificată din același motiv), dar măcar rutierii au putut să se lupte pe șosea pentru victorie.

Două căzături în ultima etapă din Paris-Nisa pentru Primoz Roglic

Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Să se lupte e un fel de-a spune dacă ne raportăm la Roglic, care a fost urmărit de un ghinion incredibil. După ce a pierdut Turul Franței în penultima etapă, în contratimpul de la La Planches de Belles Filles, din nou slovenul a văzut linia de sosire în tricoul galben, însă nu a putut să îl ducă dincolo de ea.
În toamnă, Pogacar a fost incredibil, dar azi putem vorbi strict de neșansă. Fără a avea o echipă foarte puternică în spate, Roglic a fost pe cont propriu. Asta nu l-a împiedicat să câștige 3 din cele 7 etape din această ediție a Paris-Nisa. Dar azi, în ultima rundă, lipsa unor locotenenți în formă s-a simțit. Roglic a căzut de două ori. Mai întâi, și-a rănit coapsa dreaptă, dar a revenit pe bicicletă și a prins plutonul. O nouă căzătură, după o coborâre, i-a fost însă fatală.
A fost nevoit să schimbe și bicicleta și se părea că are o șansă să prindă. Avea la un moment dat de recuperat doar 20 de secunde, dar doar George Bennett a fost acolo să îl ducă în trenă. Și a făcut-o pentru scurt timp. În față, Bora (pentru Max Schachmann), Astana (pentru Vlasov și Ion Izagirre) și Cofidis (pentru Guillaume Martin) și-au dat mâna și au dus o trenă furibundă. În atare condiții, Roglic, rănit teribil, în special pe partea stângă, nu a avut vreo șansă. Deși a făcut un contratimp solitar impresionant, agățându-se de speranța că poate să își apere tricoul.

Magnus Cort a câștigat etapa, Max Schachmann învingător la general în Paris-Nisa

În cele din urmă, Ion Izagirre a atacat din grupul favoriților cu 5,5 kilometri înainte de final, dar Schachmann i-a răspuns cu ușurință. Ca atare, s-a ajuns la un sprint redus, de unde marii favoriți erau Magnus Cort și Christophe Laporte. Francezul a părut mai rapid, dar a avut un timing prost, sprintând prea târziu. Ca atare, rutierul lui EF Education - Nippo și-a adjudecat runda, urmat de doi cicliști din Hexagon: Laporte și Latour.
La general, Max Schachmann, învingătorul de anul trecut, și-a apărat cu succes titlul, nefăcându-se vreo diferență între cei din grupul favoriților. El l-a devansat cu 19 secunde pe Aleksandr Vlasov (cel mai bun tânăr) și cu 23 de secunde pe al doilea lider al Astanei, Ion Izagirre.
Germanul de la Bora devine primul om din ultimii aproape 20 de ani care își apără titlul în Paris-Nisa. Ultimul care reușise asta fusese Alexander Vinokourov.

Paris - Nice: Finalul etapei a 8-a

Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29