Locotenent de lux în ultimii ani pentru Primoz Roglic, George Bennett va avea în sfârşit şansa să ruleze ca lider de echipă într-un mare tur. După locul 10 din Vuelta 2016 şi locul 8 din Giro 2018, ciclistul de 31 de ani speră să facă un nou pas înainte în carieră, deşi concurenţa din Turul Italiei e una extrem de feroce.
"Vreau să văd cât de sus pot să termin la general, doar la asta mă gândesc în acest moment. E greu să îmi propun un obiectiv clar, pentru că zi de zi m-am uitat la lista de start şi am văzut că a mai apărut câte un nume cu greutate. Pare a fi o pleiadă de staruri, sunt 10 sau 15 oameni care au ca obiectiv o clasare cât mai bună. De la Hugh Carthy, Alexandr Vlasov, Dan Martin, băieţii de la DSM (n.r. Jai Hindley şi Romain Bardet), Pavel Sivakov, la cei care spun răspicat că vin în Giro pentru a câştiga: Egan Bernal, Mikel Landa, Simon Yates. Vreau să fiu cât mai în faţă şi cred că un obiectiv realistic ar fi să fiu în top 5. Ar fi un rezultat excelent, nu vreau să mă gândesc la mai mult pentru că sunt prea multe necunoscute încă", a spus liderul Jumbo Visma, pentru Cyclingnews.

George Bennett vrea să impresioneze în ultima săptămână din Giro

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În prezent, Bennett se află în Tenerife, acolo unde formaţia olandeză organizeată un stagiu de pregătire în perspectiva Giro.
Startul Turului Italiei nu îl găseşte pe neo-zeelandez într-o formă ideală, în contextul în care are doar 14 zile de cursă în 2021, iar la finalul lui martie a suferit o accidentare. Totuşi, rutierul formaţiei olandeze speră să îşi găsească picioarele pentru etapele finale din munţi, când visează să escaladeze ierarhiile.
"Am mers puţin anul acesta. În Paris-Nisa am rulat în slujba lui Roglic, apoi în Catalunya am fost nevoit să abandonez. Nu ştiu exact cât de în formă voi fi la startul Giro prin comparaţie cu ceilalţi. Dar sunt convins că în a treia săptămână voi avea picioare bune şi sper ca atunci să reuşesc lucruri importante", a mai spus George Bennett.
Din păcate pentru el, George Bennett are la dispoziţie o echipă foarte slabă pe care să se bazeze în munţi. Practic, Tobias Foss e singurul ajutor de nădejde pentru neo-zeelandez.
Olandezii sunt mult mai interesați de victoriile de etapă decât de general, motiv pentru care a decis să aducă doi sprinteri: David Dekker (cu rezultate fantastice în UAE Tour) și Dylan Groenewegen, revenit după suspendarea dictată ca urmare a faptului că a provocat accidentul din Turul Poloniei, în urma căruia Fabio Jakobsen a fost la un pas de moarte.
Echipa lui Jumbo Visma pentru Giro 2021 (confirmată oficial)
  • George Bennett
  • Edoardo Affini
  • Koen Bouwman
  • David Dekker
  • Tobias Foss
  • Dylan Groenewegen
  • Paul Martens
  • Jos Van Emden
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31