Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giro 2020 începe săptămâna viitoare! Ineos pare de neoprit. Ce lideri vin în Turul Italiei

Cristian Mihală

Publicat 21/09/2020 la 10:28 GMT+3

Turul Franței s-a încheiat, dar spectacolul va reveni în cel mai scurt timp pe Eurosport. Săptămâna asta au loc Campionatele Mondiale de ciclism, iar săptămâna viitoare va debuta Giro. Ineos pare a pleca marea favorită, pe hârtie.

Geraint Thomas e unul dintre marii favoriți în Giro 2020

Credit imagine: Getty Images

Ineos și Jumbo Visma păreau că se vor lupta pentru supremație în Turul Franței, fiecare dintre formații plănuind să vină în Le Tour cu trei lideri. Planurile englezilor au fost date peste cap de lipsa de formă a lui Geraint Thomas și Froome, pentru ca apoi Bernal să acuze dureri la spate și să abandoneze.
Acum, formația britanică e dornică de revanșă, iar în Giro pare a fi cea mai puternică formație. Geraint Thomas a progresat enorm, terminând pe doi în etapa regină din Tirreno și sosind pe locul secund și la general. În plus, cele trei contratimpuri individuale din Turul Italiei i se potrivesc mănușă, specialiștii anticipând că acesta poate câștiga chiar peste două minute față de cățărători precum Rafal Majka sau Jakob Fuglsang.
Galezul va avea în Ivan Sosa și Eddie Dunbar doi locotenenți de lux în munți, dar Ineos va fi foarte probabil completată și cu Richard Carapaz. Ecuadorianul s-a antrenat tot anul pentru a-și apăra tricoul roz cucerit anul trecut, pe când îmbrăca tricoul Movistar, dar a fost forțat de Dave Brailsford să meargă în Turul Franței, pentru a-l ajuta pe Bernal. Teoretic, sud-americanul va fi foarte obosit după Marea Buclă, însă nu trebuie uitat faptul că în primele două săptămâni el nu a mers la potențial maxim. În Alpi a impresionat, însă, forma sa fiind una excelentă înainte de Giro. Încă britanicii nu au confirmat că Richard Carapaz va merge în Turul Italiei, însă ar fi o surpriză să nu se întâmple așa. Mai ales că în Vuelta lider va fi Froome și s-a avansat deja ideea că Bernal va merge și el în Turul Spaniei.
De notat și faptul că Rohan Dennis și Tao Geoghegan Hart, doi rutieri extrem de puternici, vor face probabil și ei parte din formația Ineos, care va avea un adevărat Dream Team pentru Turul Italiei.

Jumbo Visma, echipă modestă în Giro 2020

Jumbo Visma a impresionat în Turul Franței, câștigând trei etape și ratând la mustață tricoul galben, după ce Pogacar a făcut un contratimp pentru istorie sâmbătă. Olandezii vor vrea și ei revanșa în Turul Italiei, dar echipa e indiscutabil mai slabă.
Planul inițial al echipei Jumbo-Visma era să-l lase pe Kruijswijk să meargă în Turul Franței, dar din cauza unei căzături în Dauphine, Marea Buclă a venit prea devreme pentru rutierul de 33 de ani. Acum, acesta își propune un rezultat de top în Turul Italiei. Rutierii selectați pentru Giro, inclusiv Kruijswijk, se pregătesc în prezent într-o tabără de antrenament la altitudine, în Tignes. Locul unde Roglic&Co au pregătit Turul Franței, competiție dominată autoritar, dar încheiată dureros pentru Jumbo Visma, care a pierdut tricoul galben în penultima zi.
"Observ că mă simt din ce în ce mai bine. Umărul nu este încă complet vindecat, dar îmi pot face bine antrenamentele. Lucrurile merg în direcția corectă și aștept cu nerăbdare Giro. În prima săptămână avem deja etape în care se pot crea diferențe (n.r. contratimpul și etapa cu final pe Etna). Sper doar să fiu în formă atunci când începe Giro, astfel încât să putem lupta pentru un rezultat bun în clasamentul general", a spus Kruijswijk pentru siteul oficial al Jumbo Visma.
Directorul sportiv Addy Engels așteaptă și el cu încredere Turul Italiei și are încredere în cățărătorul olandez. "Scopul principal este de a obține un rezultat cât mai bun, la general, cu Steven. Echipa este, de asemenea, construită în acest sens. Îl putem ajuta pe mai multe fronturi. Selecția este un amestec frumos de cățărători și băieți care îl pot ajuta pe plat. În Tobias Foss și Chris Harper avem doi rutieri care vor face primul lor mare tur, dar avem încredere deplină în calitățile lor. Prima săptămână este dificilă, așa că va trebui să ne concentrăm 100% din prima zi", a spus oficialul formației olandeze.
Echipa lui Jumbo Visma pentru Giro
  • Steven Kruijswijk
  • Koen Bouwman
  • Tony Martin
  • Christoph Pfingsten
  • Tobias Foss
  • Chris Harper
  • Antwan Tolhoek
  • Jos van Emden
În condițiile în care Jumbo Visma are un lot atât de modest, e de așteptat ca Ineos să lupte pentru podium cu doi rutieri, "G" și Richard Carapaz. Principala opoziție pentru britanici va veni, probabil, de la Astana. Jakob Fuglsang e marele pariu, chiar dacă danezul nu a fost la nivelul optim în Tirreno. Anterior, însă, rutierul de 35 de ani a impresionat. De la reluarea sezonului a obținut locul 5 în Strade Bianche, locul 2 în Turul Poloniei și a câștigat Il Lombardia.
Fuglsang va avea în Aleksandr Vlasov un locotenent de lux în munți, rusul putând la rândul său să lupte cu șanse reale pentru un loc în top 10. Alex Aranburu e un puncheur cu șanse de victorii de etapă, dar pe cățărări va fi cu siguranță un ajutor de nădejde pentru cei doi rutieri ai Astanei. La fel și Oscar Rodriguez, ciclist care anul trecut a impresionat în Vuelta, reușind 3 prezențe în TOP 10, în etapele de munte.

Liderii echipelor în Giro 2020

  • Movistar - Marc Soler
  • Mithcelton-Scott - Simon Yates
  • Sunweb - Wilco Kelderman
  • NTT Pro Cycling - Domenico Pozzovivo
  • Jumbo Visma - Steven Kruijswijk
  • Bora - Rafal Majka
  • Trek - Vincenzo Nibali
  • Astana - Jakob Fuglsang și Aleksandr Vlasov
  • Ineos - Geraint Thomas și Richard Carapaz
Turul Italiei 2020 va fi în perioada 3-25 octombrie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo