Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Martin s-a impus din evadare în etapa a 17-a din Giro! Bernal a arătat primele slăbiciuni

Nicu Savin

Publicat 26/05/2021 la 18:29 GMT+3

Dan Martin a obținut o victorie superbă în etapa a 17-a din Giro! Plecat în evadare încă de la început, irlandezul a rezistat eroic pe ultma cățărare și și-a trecut în palmares prima sa victorie din carieră în Turul Italiei.

Dan Martin a câștigat etapa a 17-a din Giro

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 17-a din Giro s-a desfășurat conform așteptărilor. O evadare numeroasă (19 rutieri) s-a format cu greu, după aproximativ 50 de kilometri parcurși, dar cei de la Ineos nu au avut niciun motiv să tragă deoarece Gianni Moscon făcea parte din grupul fruntaș.
Avansul atacanților nu a fost unul considerabil în niciun moment, iar la intrarea pe ultima ascensiune a zilei, Sega di Ala (10,9 km/9,7%), doar 6 rutieri mai erau în grupul de frunte (Gianni Moscon-Ineos, Dan Martin-Israel Start Up Nation, Simone Ravanelli-Androni, Geoffrey Bouchard-AG2R, Antonio Pedrero-Movistar și Giovanni Carboni-Bardiani). Plutonul se afla la un minut și jumătate în spatele lor, diferență ușor de surmontat în mod normal.

Dan Martin, victorie fantastică în etapa a 17-a din Giro

Doar că Dan Martin a încercat să ia cursa pe cont propriu și a atacat imediat ce s-a intrat pe Sega di Ala, fiind conștient că dacă va rămâne lângă colegii de evadare nu va avea nicio șansă la victoria de etapă. Irlandezul a mers într-un ritm excelent, profitând și de faptul că în spate nu s-a dus o trenă furibundă și a trecut de unul singur linia de sosire.
Astfel, Dan Martin intră în categoria selectă a rutierilor care au victorii de etapă în toate cele 3 mari tururi. Irlandezul avea câte 2 victorii în Turul Franței și în Vuelta, dar nu reușise până azi să triumfe în Giro.
Clasamentul etapei a 17-a
Giro 17
În grupul favoriților, Simon Yates a atacat cu 2 kilometri înainte de final și doar Joao Almeida a avut răspuns la acest atac, iar portughezul a profitat de panta mai moale de pe finalul cățărării și a terminat etapa pe locul 2. Totuși, runda de azi a fost un succes pentru Yates, care a urcat pe locul 3 la general.
Lider rămâne Egan Bernal, dar columbianul a arătat pentru prima dată slăbiciuni în acest Giro, el neavând replică la atacul lui Yates. Totuși, avansul său față de locul doi este în continuare unul considerabil, având 2 minute și 21 de secunde în fața lui Damiano Caruso.
Clasament general după etapa a 17-a
Clasament 17
Mâine urmează cea mai lungă etapă din acest Giro (231 de kilometri), dar care nu are mari dificultăți, astfel că puncheurii sau chiar sprinterii puternici care vor trece de singura cățărare repertoriată (Castana-5 km/4,2%, care se încheie cu 23 de km înainte de finish) se vor lupta pentru victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo