Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giro 2021 | Remco Evenepoel nu are mari așteptăptări înaintea debutului într-un mare tur

Nicu Savin

Publicat 06/05/2021 la 13:27 GMT+3

Giro 2021 | Au mai rămas doar 2 zile până la startul primului mare tur al sezonului, iar rutierii sunt gata să ofere spectacol. Printre protagoniști ar putea fi și Remco Evenepoel, însă rămâne de văzut care va fi starea sa fizică după aproape 9 luni e pauză, cauzată de o căzătură teribilă suferită în toamna anului trecut, în Il Lombardia.

Remco Evenepoel

Credit imagine: Getty Images

Remco Evenepoel (Deceuninck) este considerat cel mai promițător rutier din noul val, un ciclist complet, pe care mulți s-au grăbit să-l compare cu marele Eddy Mercks. Ascensiunea sa a fost din păcate oprită în toamna anului trecut, când a suferit o căzătură teribilă în Il Lombardia.
Recuperarea a fost lungă, dar belgianul de 21 de ani este refăcut complet și este gata să ia startul în Giro, care va fi primul său mare tur din carieră. Remco a preferat să se pregătească pentru marea competiție doar în tabere de antrenament, fără a participa la nici măcar o cursă în acest an, astfel că e greu de anticipat cum se va descurca în regim de concurs.
"Va fi ciudat în primele zile, dar toți suntem bicicliști profesioniști. Deci aceasta este treaba noastră și trebuie să depășim toate dificultățile.
Nu cred că te poți pregăti 100% pentru o cursă fără a participa în prealabil la altele. Dar acesta este riscul pe care mi l-am asumat. Sunt foarte fericit că sunt în sfârșit la start, din nou, la aproape zece luni după căzătură. Scopul meu aici este doar să mă simt din nou bine în grup și să mă distrez cât pot de mult, pentru că mi-a fost dor de curse." a declarat Evenepoel, citat de cyclingnews.com.
Remco Evenepoel - UCI Road World Championship 2019 time trial - Getty Images

Giro 2021 | Remco Evenepoel nu are mari așteptări de la primul său mare tur

Evenepoel a explodat încă din primul său an la profesioniști (2019), câștigând Turul Belgiei și Clasica San Sebastian și obținând medalia de argint la contratimp, la Campionatele Mondiale. În 2020, Remco a continuat să impresioneze, câștigând clasamentele generale în Turul Algarve, Turul San Juan, Turul Burgosului și Turul Poloniei, reușind victorii superbe în etapele montane sau contratimpuri de excepție.
Din păcate, căzătura suferită în Il Lombardia l-a privat pe belgian de participarea în Giro anul trecut, unde era văzut drept unul dintre marii favoriți la tricoul roz. Debutul său într-un mare tur va avea loc în acest an, însă oficialii echipei au declarat că Remco va merge în Giro pentru a-l ajuta pe Joao Almeida, un alt rutier de mare perspectivă de la Deceuninck, care anul trecut a purtat multă vreme tricoul roz.
Evenepoel a dezvăluit că acceptă statutul de locotenent al lui Almeida și că singurul său obictiv în Giro este să se bucure de cursă: "Mă simt extraordinar să fac parte din această echipă, care anul trecut a avut mare succes cu Joao și cu ceilalți băieți, care au făcut o treabă excelentă. Zece luni fără curse te pot întrista într-adevăr. Adică ești aproape de depresie. Așa că vreau doar să mă bucur împreună cu echipa, să mă distrez pe bicicletă. Și, sperăm, că putem rămâne cu niște amintiri grozave împreună."
Prima etapă din Giro va fi un contratimp de 8,6 kilometri. Evenepoel a spus că va da totul în aceată probă, dar a recunoscut că Filippo Ganna, campionul mondial, este marele favorit la victorie: "Va fi o primă zi de cursă dureroasă, cu un contratimp. Îmi place această probă, mă antrenez destul de mult pe bicicleta de contratimp. Voi merge la maxim pe cei 9 kilometri și vom vedea. Dar campionul mondial va fi greu de învins."
Echipa lui Deceuninck petru Giro
  • Remco Evenepoel
  • Joao Almeida
  • Remi Cavagna
  • Mikkel Frolich Honore
  • Iljo Keisse
  • James Knox
  • Fausto Mansada
  • Peter Serry
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo