După ce a impresionat în Turul Franței și Dauphine, anul trecut, ducându-i impecabil trena lui Roglic pe multe cățărări grele, Van Aert primește șansa de a fi rutierul protejat în cadrul formației olandeze. O decizie neașteptată, în contextul în care nu a arătat excelent în Strade Bianche, unde cățărările au fost cu mult mai bine gestionate de marele său rival, Mathieu van der Poel. În plus, la finalul săptămânii viitoare, urmează primul mare obiectiv al primăverii pentru Van Aert, clasica "monument" Milano-San Remo, iar un efort susținut în Tirreno ar putea să îl afecteze.
Nu în ultimul rând, faptul că la startul Tirreno se află nume grele de cățărători (Tadej Pogacar, Egan Bernal, Simon Yates, Geraint Thomas, Jakob Fuglsang, Mikel Landa, Daniel Martinez, Thibaut Pinot, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali sau Romain Bardet) nu anunță un rezultat mare pentru Van Aert.
Învingător în etapa de ieri, Van Aert are avantajul etapelor de azi și mâine, excelente pentru puncheuri, dar și al contratimpului din ultima etapă. Directorul sportiv al lui Jumbo-Visma, Merjin Zeeman, a dezvăluit care e planul pentru belgian și ce așteptări trebuie să aibă fanii săi de la această săptămână.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
"Era un plan de mult timp să vedem cât de departe poate ajunge Wout când echipa e în slujba lui. Sperăm ca, luptând pentru general, să meargă la limită în fiecare zi și astfel să își contruiască forma. El este un ciclist care poate obține rezultate pe orice profil de etapă, atât de multe curse i se potrivesc. Voiam să vedem ce face la general într-o cursă de o săptămână. Cred că este pregătit. Evident, nu este Pogacar sau Bernal, dar suntem curioși și noi, ca și el, care îi sunt limitele", a spus Zeeman pentru Sforza, pentru ca apoi să explice faptul că nu există niciun fel de presiune pe umerii ciclistului de 26 de ani: "Nu devii om de general peste noapte, trebuie să de dezvolți în timp în această direcție. Acesta e un început pentru el, rezultatul nu e important, dar experiența dobândită da".

Etapa de sâmbătă din Tirreno, importantă pentru Van Aert

Momentul adevărului pentru rutierul belgian va fi sâmbătă, în runda desfășurată între Terni și Prati di Tivo. Deși nu se ajunge la o înățime deosebită (1450 metri), cățărarea de final de pe Prati di Tivo e probabil cea mai dificilă din actuala ediție a Tirreno. Cu o lungime de 14,7 kilometri, cu o pantă medie de 7%, ascensiunea e de categorie specială, iar experții anticipează că Pogacar poate pune multe secunde în raport cu ceilalți pretendenți la general.
"Acea cățărare de final îmi va spune exact ce vreau să știu: cât de bun pot fi pe o cățărare grea, când rulez pentru mine, și cât timp voi pierde în raport cu cei mai buni. Sunt realist, probabil că nu o să îi iau timp unui rutier ca Pogacar pe acea cățărare, dar vreau să văd ce pot face, care mi-e nivelul, fără prea multe așteptări", a spus Van Aert înainte de startul Tirreno.
Deși în următorii ani va avea obiective personale în clasice, în continuare, și va fi un locotenent de lux pentru Roglic în marile tururi, după 30 de ani Van Aert ar putea să se transforme într-un om de general. Are un contratimp fantastic, iar pe cățărările scurte e impecabil. A arătat deja că poate duce o trenă furibundă și pe ascensiunile lungi și dificile, astfel că există toate premisele ca în viitor să asistăm la un posibil câștigător de mare tur.
Turul Spaniei
Simon Yates, primul nume mare care părăsește Vuelta din cauza Covid! Britanicul era pe 5 la general
31/08/2022 LA 09:00
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40