Profilul etapei de azi indica o victorie din evadare, dar lupta a fost foarte aprigă, deoarece grupul fruntaș a fost foarte numeros. În final, Michael Woods s-a dovedit a fi cel mai puternic dintr-un grup de 5 rutieri care s-au distanțat pe ultima cățărare a zilei, Puerto de Orduna (7,8 km/7,6%).
Canadianul a declanșat un atac furibund cu 1,5 kilometri înainte de final, iar nimeni nu i-a putut rezista, Omar Fraile și Alejandro Valverde venind "la pas" în urma rutierului de la Education First.
Aceasta este cea de-a 2-a victorie de etapă într-un mare tur pentru Woods, care s-a impus și acum 2 ani, tot în Vuelta.
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56
"Este o zi specială. Am trecut prin zone superbe în Țara Bascilor. Am făcut parte dintr-un grup foarte puternic și a trebuit să fiu atent, să-mi păstrez energia pentru a mai putea ataca la final. Teoretic n-ar fi trebuit să fiu în evadare, dar fiind așa numeroasă am fost și eu acolo și iată că am și câștigat.", a spus Woods la final.
În lupta din vârful clasamentului general nu au avut loc evenimente notabile, favoriții la tricoul roșu preferând să stea la cutie, gândindu-se probabil la etapele mult mai dificile din zilele următoare.
Mâine urmează o etapă cu finish în cățărare, pe Alto de Moncavillo, un zid de 11,3 kilometri cu o pantă medie de 7,6%. Până la final, rutierii vor mai trece și peste o cățărare de categoria a 2-a, Puerto de la Rasa (9,8 km/5,3%), dar este de așteptat ca diferențele să se facă abia pe ascensiunea finală.

Desfășurarea etapei a 7-a din Vuelta 2020

Într-o etapă ideală pentru evadare, foarte multe echipe și-au trimis oameni la atac și chiar dacă plutonul a stat mereu relativ aproape de grupul fruntaș, câștigătorul s-a ales până la urmă de acolo.
Inițial, evadarea a numărat 17 rutieri, printre care și Sepp Kuss (Jumbo Visma), care era de departe cel mai puternic om din acel grup. Pe parcurs, unii rutieri din frunte au rămas în urmă, iar alții au plecat din pluton în urmărirea evadării, printre care și Alejandro Valverde (Movistar). Acest lucru i-a obligat pe cei de la Ineos să țină evadarea la respect, deoarece Valverde era la doar 3 minute și jumătate distanță față de Richard Carapaz, liderul clasamentului general.
Pe ultima ascensiune a zilei, Puerto de Orduna (7,8 km/7,6%), Valverde a accelerat din grupul fruntaș, lui rezistându-i doar Michael Woods (Education First), Omar Fraile (Astana Pro Team), Guillaume Martin (Cofidis) și Nans Peters (AG2R La Mondiale). Cei 5 au conlucrat foarte bine și s-au distanțat de grupul urmăritor, asta și pentru că în spate nu a existat coordonare.
Cei 5 rutieri au încercat pe rând să atace, dar încercările au fost anihilate reciproc. Cu ceva mai mult de un kilometru înainte de final, Michael Woods a dat un nou atac, care s-a dovedit a fi decisiv, canadianul trecând de unul singur linia de sosire. Pe locul 2 a venit Omar Fraile, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Alejandro Valverde.
Clasamentul etapei a 7-a din Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/27/2923466.jpg
Clasamentul general după etapa a 7-a
https://i.eurosport.com/2020/10/27/2923467.jpg
Olympic Games
Michael Woods și Miguel Angel Lopez au abandonat Turul Franței pentru a prăgăti Jocurile Olimpice
16/07/2021 LA 16:44
Turul Franței
Pogacar şi restul lumii! Slovenul, tricou galben în Turul Franţei, la o distanţă incredibilă
03/07/2021 LA 15:32