Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Michael Woods și Miguel Angel Lopez au abandonat Turul Franței pentru a prăgăti Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 16/07/2021 la 19:44 GMT+3

Tokyo 2020 | Cursa pe șosea de la Jocurile Olimpice este la doar câteva zile distanță de ultima etapă din Turul Franței, astfel că mulți rutieri care nu mai au obiective "Marea Buclă" au hotărât să abandoneze pentru a se pregăti de cursa din Japonia.

Miguel Angel Lopez (Movistar)

Credit imagine: Imago

Turul Franței este cea mai importantă competiție din lume, dar apropierea Jocurilor Olimpice îi determină pe unii rutieri să pună în plan secund Marele Tur, sperând la un rezultat cât mai bun la Tokyo.
Printre aceștia se numără și Michael Woods (Canada-Israel Start Up Nation) și Miguel Angel Lopez (Columbia-Movistar). Aceștia au dezamăgit în Turul Franței și au decis să nu mai ia startul în etapa a 19-a, câștigată din evadare de Matej Mohoric (Bahrain Victorious). Ambii rutieri veniseră cu pretenții în clasamentul general, dar planurile le-au fost date peste cap încă de la începutul competiției, fiind implicați în căzăturile care au marcat primele etape din Le Tour.
"Pentru a-și reveni în mod corespunzător după căzăturile suferite în Turul Franței și pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, Michael Woods nu va lua startul la etapa de astăzi.", s-a scris într-un comunicat al celor de la Israel Start Up Nation, citat de cyclingnews.com.
Dacă Michael Woods va fi liderul absoulut al Canadei, urmând a fi ajutat de Hugo Houle și Guillaume Boivin, Miguel Angel Lopez nu e sigur de prezența sa la Tokyo. Acesta a fost numit doar rezervă, primele 5 locuri în echipa columbiei fiind ocupate de Rigoberto Urán, Sergio Higuita, Esteban Chaves, Nairo Quintana și Daniel Martínez. Totuși, presa de specialitate notează că rutierul de la Movistar are șanse mari să prindă în cele din urmă echipa, iar retragerea sa din Turul Franței reprezintă un semnal clar în acest sens.

Tokyo 2020 | Se anunță o luptă încinsă în cursa pe șosea de la Jocurile Olimpice

Traseul cursei pe șosea de la Jocurile Olimpice este favorabil cățărătorilor, astfel că majoritatea dintre aceștia au o oportunitate unică în carieră, pe care nu vor să o rateze. Aproape toți rutierii specializați în etapele montane vor fi prezenți la Tokyo, astfel că este de așteptat să avem parte de o cursă foarte spectaculoasă și plină de suspans, în care alianțele vor juca un rol esențial.
Primoz Roglic a abandonat și el Turul Franței când și-a dat seama că nu-și mai poate îndeplini obiectivul, iar acum s-a întors pe bicicletă și foarte probabil va participa și el la Jocurile Olimpice, atât în cursa pe șosea, cât și la contratimp.
Cursa pe șosea de la Jocurile Olimpice va avea loc pe data de 24 iulie și va fi transmisă integral pe Eurosport și Eurosport Player. Proba de contratimp va avea loc pe data de 28 iulie.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo