Așa cum era de așteptat, etapa de astăzi a aparținut evadării, iar după ce Egan Bernal a clacat cu câteva zile în urmă și mai apoi a abandonat, rutierii de la Ineos erau principalii favoriți. Richard Carapaz și Michal Kwiatkovski au plecat împreună în evadare și după ce au beneficiat de căzătura lui Marc Hirschi, au mers impecabil până la final.
Cei doi rutieri nu s-au bătut la sprint, ci s-au înțeles pe ultima porțiune a traseului, iar Kwiatkovski a primit în dar prima sa victorie într-un mare tur din carieră. Astfel, polonezul de 30 de ani își completează palmaresul, iar Ineos mai salvează ce mai era de slavat din această ediție a Marii Bucle, unde principalul obiectiv a fost ratat lamentabil.
"Nu vă dați seama cât de recunoscător îi sunt lui Richard. Nu o să uit niciodată această etapă. Am petrecut momente minunate în carieră, dar astăzi este ceva aparte. Am dat totul în fiecare zi, dar modul în care am mers astăzi alături de Richard a fost incredibil.", a declarat Kwiatkowski imediat după finish.
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46
Datorită faptului că a fost în evadare, Richard Carapaz a adunat puncte în vârful tuturor cățărărilor și a devenit lider în clasamentul cățărătorilor, unde are 2 puncte peste Tadej Pogacar, care râmâne pe locul secund la general
În lupta pentru clasamentul general nu s-a schimbat nimic, iar dacă nu se va întâmpla nimic ieșit din comun Primoz Roglic va ajunge în galben la Paris. Totuși, ierarhia finală în acest clasament se va stabili în urma contratimpului de sâmbătă, întrucât etapa de mâine nu va avea mari dificultăți pe traseu și este de așteptat ca la final să se bată puncheur-ii, asta dacă nu cumva se va câștiga din nou din evadare.

Clasamentul etapei a 18-a din Turul Franței 2020

https://i.eurosport.com/2020/09/17/2888723.jpg

Clasamentul general după etapa a 18-a din Turul Franței 2020

https://i.eurosport.com/2020/09/17/2888720.jpg
Ciclism
Caruso, victorie de colecție în Vuelta! Roglic, o nouă lecție pentru rivali
22/08/2021 LA 15:10
Ciclism
Roglic n-ar fi nici pe departe un "patron" al Vueltei. Strategia sa e simplă şi poate fi oprit uşor
22/08/2021 LA 11:08