Aseară, Patrick Lefevere a catalogat gestul lui Groenewegen drept o acțiune criminală, iar Remco Evenepoel, colegul lui Jakobsen de la Quick-Step chiar l-a insultat pe compatriotul său de la Jumbo Visma.
Chiar dacă starea lui Jakobsen s-a stabilizat, Lefevere a declarat astăzi că echipa sa va depune o plângere oficială la poliție poloneză, ca urmare a teribilului accident de ieri.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860603.jpg
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
03/07/2022 LA 06:41

Lefevere: "A fost un adevărat atac"

Într-un interviu acordat lui Het Laatste Nieuws, Lefevere nu și-a retras comentariile, ci chiar și-a reiterat opinia, insistând că va depune o plângere la poliția din Polonia.
"Sunt încă foarte supărat și rămân în spatele acelor mesaje pe Twitter. Aceasta a fost o acțiune foarte murdară a Groenewegen. Am văzut imaginile pe telefonul meu miercuri. De fapt, am urmărit acel sprint de zeci de ori. Nu înțeleg acțiunea lui Groenewegen", a spus managerul celor de la Quick Step la începutul interviului.
"Un sprinter trebuie să rămână pe linia sa. El a început primul sprintul și și-a putut alege linia, desigur. Dar după aceea, el merge categoric la dreapta și chiar mai mult decât atât, când îl vede pe Fabio venind scoate cotul în lateral. A fost un adevărat atac", a completat Lefevere.
"Așa că nu, nu îmi voi retrage cuvintele de aseară. A fost deja depusă o plângere la UCI, iar echipa va face același lucru și la poliția din Polonia" - Patrick Lefevere
https://i.eurosport.com/2019/08/24/2661027.jpg

Richard Plugge l-a sunat pe Lefevere pentru a-și cere scuze

Lefevere a dezvăluit că a primit un apel de la omologul său Richard Plugge de la Jumbo-Visma: "I-am spus că apreciez faptul că m-a sunat, dar i-am spus și că nu am nicio înțelegere pentru manevra lui Groenewegen. Nu are nici o scuză. Nu poți face asta."
"În acest moment, sănătatea lui Fabio este cel mai important lucru. Mă gândesc constant la el.", a conchis Patrick Lefevere.
Starea de sănătate a rutierului s-a stabilizat și în acest moment se află în afara oricărui pericol, dar reacțiile după grpaznicul accident de ieri continuă să curgă în lumea ciclismului.
Ultimul care a vorbit pe marginea acestui subiect este fostul sprinter australian, Robbie McEwan, care a spus printre altele că asemenea accidente ar putea fi evitate dacă UCI ar da dovadă de mai multă responsabilitate privind protecția rutierilor.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
Turul Franței
Simon Yates nu va lua startul în Turul Franței! Groenewegen, susținere totală pentru sprinturi
24/06/2022 LA 14:12