Peter Sagan se va despărți de Bora la finalul acestui sezon și va semna pe 2 ani cu francezii de la Total Energies. Decizia pare surprinzătoare, deoarece viiotoarea echipă a lui Sagan este una pro-continentală, dar oficialii francezilor speră că prin aducerea slovacului gruparea va obține statutul de echipă de World Tour în 2023, când UCI va emite noi licențe.
"Această nouă aventură este foarte interesantă. Jean-René Bernaudeau (n.r. directorul celor de la Total Energies) este un manager care dorește să schimbe liniile din lumea ciclismului, sper să pot ajuta această echipă să-și atingă obiectivele și să câștig multe curse sub aceste noi culori. Deocamdată rămân concentrat pe obiectivele de la sfârșitul sezonului cu echipa mea actuală și mă voi alătura noii mele formații cu spirit câștigător în această iarnă!", a declarat Sagan, citat de cyclingnews.com.
Pe lângă aducerea lui Peter Sagan, cei de la Total Energies vor avea și un nou sponsor tehnic, care arată că aspirațiile formației franceze sunt foatrte înalte. Este vorba despre brandul Specialized, care va fi furnizorul oficial de biciclete, anvelope, încălțăminte și căști, dar și alte componente pentru sezoanele 2022 și 2023.
Turul Franței
Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a
04/07/2022 LA 11:16

Peter Sagan își duce oamenii de încredere la Total Energies

Deși nu s-a anunțat oficial, e foarte probabil ca Peter Sagan să-i aibă lângă el și la Total Energies pe oamenii săi de încredere pe care i-a avut alături în ultimii ani: Erik Baska, Maciej Bodnar, Daniel Oss și fratele său Juraj Sagan.
Așadar, după 5 ani fructuoși petrecuți la Bora Hansgrohe, Sagan a decis să încerce o nouă aventură. Slovacul a fost omul care a contribuit esențial la dezvoltarea echipei germane, câștigând în acești 5 ani mai multe etape în Turul Franței sau Turul Italiei, precum și clasamentul pe puncte în ambele competiții, dar a reușit și victorii de răsunet în Paris-Roubaix sau la Campionatul Mondial.
În ultimii doi ani, triplul campion mondial nu a mai livrat rezultatele care se așteptau de la el, dar fără îndoială rămâne unul dintre cei mai importanți rutieri din lume, iar prezența sa la Total Energies va fi cu siguranță un mare plus pentru formația franceză.
Plecarea lui Sagan de la Bora vine la scurt timp după ce echipa germană a anunțat aducerea lui Sam Bennett. Astfel, Bora va avea un nou sprinter de primă mână în persoana irlandezului. De asemenea, Pascal Ackerman va părăsi Bora-Hansgrohe și este de așteptat să îl înlocuiască pe Alexander Kristoff la UAE Team Emirates.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11