Peter Sagan este unul dintre cei mai bine cotați rutieri din ciclismul mondial. Slovacul în vârstă de 31 de ani este la al 12-lea sezon în World Tour, perioadă în care a adunat 115 victorii, printre care 12 succese în Turul Franței, câte una în cele mai importante clasice, Turul Flandrei și Paris-Roubaix, dar și 3 titluri de campion mondial.
Totuși, Ralph Denk, managerul celor de la Bora Hansgrohe, a declarat că se gândește dacă îi va prelungi contractul slovacului, scadent la finalul acestui sezon.
"Suntem foarte recunoscători pentru ceea ce Sagan a făcut pentru noi. Sponsorii au primit o mulțime de atenție datorită lui, dar el intră în perioada de apus a carierei sale. În plus, el este unul dintre cei mai bine plătiți cicliști din pluton. Trebuie doar să cântărim: mai putem să ne permitem asta sau este mai bine să investim banii în rutieri mai tineri?", a declarat Denk într-un interviu pentru Kolner Stadt-Anzeiger, citat de eurosport.uk.
Turul Franței
Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a
04/07/2022 LA 11:16

Peter Sagan: "Dacă nu va mai fi nevoie de mine, voi încerca să găsesc o echipă care să mă dorească cu adevărat"

Răspunsul lui Peter Sagan la declarațiile lui Ralph Denk a venit imediat. Slovacul consideră că mai are încă multe de oferit în ciclismul de performanță și a menționat că va continua la o altă echipă, dacă cei de la Borta consideră că nu mai au nevoie de el.
"Nu știu dacă Ralph a spus exact ce a fost scris în mass-media, nu am citit și uneori o frază dintr-un interviu este scoasă din context. Sincer, nu mă simt bătrân. Am 31 de ani, nu mă simt la apusul carierei și cred că am demonstrat că pot câștiga curse, chiar dacă primăvara mea a fost îngreunată de virusul COVID-19.
Am fost preocupat de curse, așa că nu m-am așezat încă să vorbesc cu Ralph despre viitorul meu. Am avut câțiva ani minunați la Bora-Hansgrohe, dar dacă Ralph mă consideră trecut de vârsta propice pentru performanță, atunci este părerea lui. Dacă el crede că nu are nevoie de mine pentru a câștiga curse pentru echipă, voi fi prima persoană care va încerca să găsesc o echipă care să mă dorească cu adevărat.", a spus Sagan pentru Cycling News.
Sagan va avea prima oportunitate de a-i demonstra lui Denk faptul că se înșeală în privința sa în Turul Flandrei, care va fi duminică, 4 apirlie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, începând cu ora 10:55.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11