Mathieu van der Poel este cu adevărat un "monstru". Nimeni, poate, de la Philippe Gilbert, în 2011, nu a avut atacuri atât de descurajante pentru adversari, în clasice, precum olandezul.
În Strade Bianche, cursă pe care a câștigat-o de o manieră entuziasmantă, rutierul batav a atacat pe Santa Caterina, pe o pantă de 16%, dezvoltând 1362 watts. Ulterior, după ce s-a depărtat de Alaphililippe și Bernal, a continuat să dezvolte 556 watts pentru un minut și 23 de secunde, pe cățărare.
Cifre incredibile, care cu siguranță că îl recomandă și pentru Tirreno-Adriatico. Multe din cățărările din cursa care începe azi - și care îl are ca principal favorit pe Tadej Pogacar - sunt scurte și explozive, potrivindu-i-se de minune lui Van der Poel. Câștigătorul Turului Franței de anul trecut a vorbit la superlativ de olandez, pe care îl vede ca un concurent pentru tricoul de lider. De notat că și Wout Van Aert, un alt rutier de clasice, vine în Tirreno cu scopul de a ataca generalul, fiind liderul desemnat de Jumbo Visma.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
"A fost incredibil să îl văd pe Mathieu atacând așa când noi toți ceilalți eram aproape terminați. Cu o asemenea forță, cu siguranță că poate să atace clasamentul general în Tirreno-Adriatico", a spus Pogacar, citat de cyclingweekly.com.

Pogacar: "Sper să câștig Tirreno"

În ceea ce îl privește, Pogacar e într-o formă excelentă încă de la începutul sezonului. De altfel, antrenorul său, Inigo San Millan, dezvăluia în toamnă pentru Eurosport că slovenul nu trebuie să își programeze foarte atent vârful de formă, cum fac majoritatea cicliștilor. El ajunge foarte repede la nivelul maxim, organismul său având o capacitate incredibilă. Deja Tadej a câștigat UAE Tour și a sosit excelent în Strade Bianche (locul 7), astfel că pleacă mare favorit în Tirreno.
"Am fost mulțumit cu performanța mea din Strade Bianche, a fost o cursă incredibil de grea și am mers full gas. Am venit în Tirreno într-o formă bună, sper la un rezultat bun, planul ar fi să câștig. Avem și o echipă puternică, gata să mă ajute", a mai spus Pogacar.
Turul Franței va fi o competiție extrem de interesantă anul acesta. Dacă în 2020, Pogacar a fost sub radarul Jumbo Visma, grație prieteniei care îl leagă de Primoz Roglic, acum cu siguranță că olandezii și Ineos îi vor acorda atenție maximă. Ca atare, Tadej va fi marcat mult mai strâns și va avea libertate "0". În consecință, apărarea tricoului galben va fi foarte complicată. După Le Tour, slovenul se va concentra pe Jocurile Olimpice și pe Vuelta, pentru ca la anul, în funcție probabil și de traseu, să opteze pentru dubla "Giro-Vuelta".
"Marile obiective de anul acesta sunt Turul Franței, Jocurile Olimpice și, apoi, Vuelta. Probabil la anul va veni și timpul meu să evoluez în Giro", a concluzionat Pogacar.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28