An de an, fanii ciclismului din toată lumea dau dovadă de iresponsabilitate apropiindu-se foarte mult de rutieri în timpul curselor și de multe ori gesturile stupide ale acestora au dus la accidentări grave. Turul Franței 2020 nu face excepție de la aceste evenimente nefericite, iar italianul Domenico Pozzovivo a anunțat că a abandonat ediția din acest an, motivul fiind urmare a unui astfel de gest iresponsabil din partea unui suporter.
Prima etapă de la această ediție a Turului Franței a fost una haotică, presărată cu foarte multe căzături, ale căror repercusiuni continuă să se vadă. Italianul Domenico Pozzovivo a fost implicat într-o căzătură în primii kilometri ai primei etape. Aceasta a survenit din cauza unui suporter prea insistent, care dorea să-și facă un selfie când plutonul trecea prin dreptul său, iar Pozzovivo s-a lovit de mâna acestuia și s-a dezechilibrat, provocând o căzătură în masă în care au fost implicați peste 20 de rutieri.
Rutierul italian a continuat turul cu mari eforturi, dar rănile de la cot s-au agravat cu fiecare zi care a trecut și managerul echipei NTT Pro Cycling, Bjarne Riss, a luat decizia de a nu-l mai lăsa să continue.
Ciclism
Ce ne așteaptă în acest weekend, în Giro! Două etape cu final în cățărare, în Apenini
14/05/2021 LA 10:05
"Durerea a fost incredibilă cu fiecare zi care trecea. De asemenea, riscul de a cădea din nou și de a provoca daune și mai mari era foarte mare.", a spus Domenico, care se va odihni și va încerca să se recupereze pentru Giro d'Italia.
Înaintea abandonului, Domenico Pozzovivo se afla pe poziția a 45-a în clasamentul general, la o distanță de aproape 50 de minute de liderul Primoz Roglic, astfel că nu existau motive serioase pentru a continua și a se expune unei accidentări și mai grave. Abandonul lui Pozzovivo este o altă lovitură primită de cei de la NTT Pro Cycling, după ce campionul european Giacomo Nizzolo a abandonat și el în etapa a 8-a din cauza unor probleme la genunchi.

Turul Franței 2020! Ce urmează după ziua de pauză

Runda a 10-a, care se va desfășura astăzi în direct la Eurosport, nu e deloc o formalitate, așa cum am putea judeca dacă vedem profilul.
Disputată între Château d’Oleron și Saint-Martin-de-Re, etapa e plată ca în palmă și am putea fi tentați să credem că alt scenariu decât un sprint masiv nu există.
Nici pe departe să fie așa, deși evident nu e exclusă total această variantă. Sunt foarte multe zone neprotejate, cu vânturi laterale puternice, specifice zonei de coastă, astfel încât aproape sigur vom asista la borduri.
Această rundă este motivul pentru care Jumbo Visma nu a selectat în locul lui Kruiswijk un alt rutier de munte, ci a preferat să apeleze la Amund Grondahl Jansen, un om puternic pe plat, care poate ajuta liderii să nu fie prinși în spate sau, mai degrabă, să îi lase în urmă pe rivali. Din acest punct de vedere, olandezii dispun de o formație extrem de solidă, capabilă să creeze borduri. Tony Martin și Wout Van Aert sunt specialiști în astfel de condiții, iar Roglic și Tom Dumoulin au un fizic solid, care le oferă un avantaj enorm în duelul de la distanță, cu Bernal, Pogacar sau Guillaume Martin, spre exemplu.
Turul Italiei
Ziua "Z" în Giro 2020. Azi avem Cima Coppi: etapa decisivă pentru tricoul roz
22/10/2020 LA 05:31
Ciclism
Michael Woods, victorie impresionantă pe Mont Ventoux, în Turul Franței Virtual
18/07/2020 LA 15:57