Lumea ciclismului a fost bulversată în această dimineață odată cu anunțul celor de la Ineos, potrivit căruia Chris Froome și Geraint Thomas nu vor face parte din echipă la ediția din acest an a Turului Franței. Deși decizia este perfect logică dacă privim la forma sportivilor, aceasta a surprins multă lume, inclusiv rivalii din circuit.
https://i.eurosport.com/2020/08/19/2866791.jpg

Merijn Zeeman: "A fost o mare surpriză pentru noi"

Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
IERI LA 15:55
Directorul celor de la Jumbo Visma, Merijn Zeeman, nu a ezitat să-și arate uimirea față de hotărârea celor de la Ineos: "În mod normal, m-aș fi așteptat ca acești rutieri (Froome și Thomas) să meargă în Turul Franței. Dar este întotdeauna dificil de judecat de la distanță, deoarece nu știi niciodată ce fel de plan de performanță este în spatele pregătirii. Fiecare echipă are propria ei abordare."
Deși la prima vedere, prin renunțarea la cei doi rutieri care s-au impus în trecut în Turul Franței cei de la Ineos par slăbiți, Zeeman este convins că lucrurile nu stau așa, iar misiunea echipei sale va fi la fel de grea: "În mod normal aș fi tentat să spun că nu sunt la fel de puternici, pentru că Froome și Thomas sunt doi rutieri de talie mondială, dar nu e așa. Câștigătorul din Giro (Richard Carapaz), care în mod normal nu merge în Turul Franței, le va aduce un mare plus. Sunt foarte puternici."
De asemenea, Zeeman a spus că modificările de efectiv vor schimba cu siguranță dinamica cursei și strategiile utilizate. Olandezul crede că Ineos va fi probabil mult mai concentrată pe șansele lui Bernal decât pe o strategie cu mai mulți rutieri de general. La urma urmei, Sivakov nu a participat decât la un mare tur de-a lungul carierei sale, terminând al 9-lea în Giro de anul trecut, în timp ce Carapaz se presupune că s-a antrenat pentru a-și atinge vârful de formă în Giro din acest an. În orice caz, raportul de forțe dintre cele 2 echipe pentru Marea Buclă rămâne unul echilibrat.
"Depinde de strategie, desigur. În mod normal, eram pregătiți pentru un adversar cu o strategie tridentă, dar acum probabil că vor fi mai concentrați pe Bernal. Desigur, asta schimbă ceva și în strategia noastră. În primul rând, trebuie să vedem exact cum aleargă. Nu ne vor spune asta, dar depinde de rolul pe care îl vor avea Sivakov și Carapaz. Este totul pentru Bernal sau au planuri de a se axa pe mai mulți lideri? Cred că asta vom vedea numai în cursă.", a declarat Zeeman.
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2864863.jpg

Decizia privind prezența lui Steven Kruijswijk în Turul Franței va fi luată în week-end

În timp ce Ineos și-a schimbat deja planurile în privința componenței echipei pentru Turul Franței e posibil ca și lotul celor de la Jumbo Visma să sufere modificări. Steven Kruijswijk, al treilea în clasamentul general anul trecut, a suferit o căzătură în etapa a 4-a din Criteriul Dauphine și este deocamdată incert pentru Marea Buclă, care va debuta pe 29 august.
Rutierul olandez și-a dislocat umărul în urma căzăturii și face tot posibilul pentru a se recupera, dar deocamdată nu s-a luat vreo decizie în privința lui: "Va depinde de zilele următoare. Steven a căzut foarte rău și are în continuare răni și dureri la umăr. Încearcă să se antreneze câte puțin și să aibă grijă de recuperarea lui. În weekend vom lua o decizie în acest sens."
În ceea ce privește înlocuitorul lui Kruijswijk, în cazul în care acesta nu va putea participa în Turul Franței, Zeeman a spus că echipa are o listă cu rutieri de rezervă, dar a menționat că pe aceasta nu se află și Laurens De Plus: "Avem câteva opțiuni pentru înlocuirea lui Steven dacă va fi cazul. Laurens De Plus nu este printre posibilii înlocuitori. El încă nu și-a revenit. Se recuperează bine, dar nu este gata să participe. Ar fi de departe cea mai bună variantă, dar nu se poate. Sperăm să fie recuperat până va începe Giro."
Dacă în privința lui Kruijswijk există o mare incertitudine, în privința liderului Primoz Roglic lucrurile sunt mai clare. Acesta a suferit și el o căzătură în Criteriul Dauphine, retrăgându-se înaintea ultimei etape, dar accidentarea lui nu este una gravă, astfel că e sigur că el va fi liderul echipei în lupta pentru tricoul galben din Turul Franței, competiție care va începe pe 29 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
24/05/2022 LA 12:07
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47