Primoz Roglic a trecut cu bine peste dezamăgirea pierderii Turului Franței și după ce a câștigat clasica Liege-Bastogne-Liege a început excelent și ultimul mare tur ciclist al acestui sezon.
Slovenul demonstrează astfel că este favorit să își apere trofeul de anul trecut din Vuelta, echipa sa funcționând perfect în această primă etapă. Aceasta este cea de-a 3-a victorie de etapă a lui Roglic în Vuelta, după ce anul trecut bifase primele succese.
Etapa a 2-a va fi una relativ scurtă, traseul dintre Pamplona și Lekunberri având doar 151 de kilometri. Rutierii vor avea însă de trecut peste 2 cățărări de categoria a 3-a: Puerto de Guirguillano (7,2 km/4,8%) și Puerto de Urbasa (7,8 km/5,7%), înainte de cea mai grea ascensiune a zilei, Alto de San Miguel de Aralar (9,5 km/7,9%), urmând ca finish-ul să fie situat după coborârea de pe aceasta din urmă.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24

Desfășurarea primei etape din Vuelta 2020

Având finishul la numai 2 kilometri distanță de o cățărare, era de așteptat ca în etapa de astăzi evadarea să nu aibă sorți de izbândă, ceea ce s-a și întâmplat, astfel că lupta pentru victorie s-a dat pe Alto de Arrate, o ascensiune de 5 kilometri, cu o pantă medie de 8,5%.
Chiar dacă Froome a dat distanță pe penultima ascensiune a zilei (Alto de Elgeta) Ineos a început ascensiunea finală ducând o trenă draconică, care a rupt câțiva rutieri importanți.
Mai apoi a ieșit la rampă Jumbo Visma, iar atacul lui Sepp Kuss a făcut ca în frunte să rămână doar 9 rutieri, dintre care 3 de la echipa olandeză. Cei 9 au mers grupat până în vârful Alto de Arrate, iar pe coborâre Primoz Roglic a atacat și nu a avut rival în lupta pentru victorie. Sprintul pentru locul 2 a fost câștigat de Richard Carapaz, în timp ce Dan Martin a ocupat ultima treaptă a podiumului.
Clasamentul primei etape din Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918761.jpg
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40