Un contratimpist excelent, Victor Campenaerts a obținut azi prima sa victorie de World Tour, cu un atac dat în ultimii 20 de kilometri din evadarea care l-a conținut. Doar Oscar Riesebeek a fost capabil să țină ritmul cu belgianul, dar la final, pe o ploaie care i-a sâcâit pe rutieri, nu a mai avut forța să sprinteze cum ar fi vrut.
După o rundă cum a fost cea cu Zoncolan la final, ieri, și cu perspectiva etapei regine de mâine, plutonul a dat bilet de voie evadării. Bora poate că ar fi putut să tragă, dar l-a pierdut pe Buchmann, după un accident teribil în debutul rundei de azi.
Giro 2021 este unul de vis pentru Qhubeka, care a reuşit azi hat-trick-ul. După Schmid şi Nizzolo, a venit rândul ca belgianul Campenaerts să se impună pentru echipa din Africa de Sud.
Turul Franței
Turul Franței | Peter Sagan, atac "sub centură" la Wout Van Aert, după sprintul din etapa a 3-a
04/07/2022 LA 11:16

Carnagiu pe şosea, în Giro

Etapa a 15-a din Giro 2021 a fost marcată de o căzătură teribilă în primii kilometri ai cursei. Emanuel Buchmann, locul 6 de la general, a fost nevoit să abandoneze, iar cursa a fost neutralizată pentru aproximativ 25 de minute.
După ce ieri am ajuns pe Monte Zoncolan, rutierii erau cu gândul la "etapa regină" de luni, cu Cima Coppi. Ca atare, runda de duminică se anunța una ușoară, dar un incident neplăcut a creat haos în pluton.
După doar 3 kilometri, o căzătură teribilă, la viteză mare a trântit la pământ mai mulți cicliști. Cei mai șifonați au ieșit Natnael Berhane (Cofidis), Jos Van Emden (Jumbo-Visma) și Emanuel Buchmann (Bora), toți primind îngrijiri medicale pe asfalt. Rănile suferite au fost atât de puternice încât toți trei au fost nevoiți să abandoneze. Ruben Guerreiro (EF Education - Nippo), locotenentul de marcă al lui Hugh Carthy s-a accidentat și el, dar a fost în stare să continue. Nu pentru mult timp, cățărătorul portughez (locul 15 la general) fiind și el nevoit să abandoneze ulterior.

Căzătură teribilă în etapa a 15-a din Giro. Buchmann a abandonat

Căzătura a creat atât de multă panică încât Stefano Allocchio a neutralizat cursa pentru 25 de minute și s-a pus chiar în discuție ca etapa de azi să fie anulată.
În cele din urmă, s-a pornit la drum, dar cu un pluton afectat grav de căzătură. Pe lângă cele 4 abandonuri, mulți alți cicliști au suferit răni, dar au fost capabili să continue. Printre ei și Sebastien Reichenbach, care a fost îndelung consiliat de echipa medicală. Din fericire, cu excepția lui Buchmann, niciun alt om de general nu a fost implicat în căzătură.
Trebuie spus că Giacomo Nizzollo, învingător în etapa a 13-a și locul doi în clasamentul pe puncte, a abandonat și el azi, dar înainte de start. Cu obiectivul atins - un succes de etapă - italianul se va concentra spre viitoarele obiective. În consecință, Sagan are "verde" să ducă tricoul ciclamino la Milano.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50