Așa cum se zvonea în urmă cu o săptămână, suspendarea lui Dylan Groenewegen pentru accidentul provocat în prima etapă din Turul Poloniei se va întinde pe o perioadă de 9 luni de la data nefericitului eveniment.
UCI a confirmat astăzi acest lucru prin intermediul unui comunicat oficial: "Rutierul a colaborat pe durata anchetei și a acceptat să îndeplinească o perioadă de suspendare până la 7 mai 2021, corespunzătoare unei perioade de 9 luni de la data incidentului. De asemenea, rutierul a acceptat să participe la o serie de evenimente în beneficiul ciclismului."
Astfel, rutierul olandez de la Jumbo Visma nu va putea participa la nicio cursă până pe data de 7 mai 2021. Cel mai probabil, prima competiție la care va lua parte Groenewegen va fi Turul Italiei, care este programat să înceapă pe 8 mai 2021.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
03/07/2022 LA 06:41

Groenewegen și-a acceptat pedeapsa

La scurt timp după aflarea pedepsei, rutierul a postat un mesaj pe contul său de Instagram, menționând că acceptă sancțiunea impusă de forurile competente și că se gândește la momentul revenirii, chiar dacă această perioadă de inactivitate nu va fi deloc ușoară.
"Accidentul din prima etapă a Turului Poloniei va fi pentru totdeauna o pagină neagră în cariera mea. În timpul sprintului am deviat de la trasa mea. Îmi pare rău, pentru că vreau să fiu un sprinter corect.
Consecințele au fost foarte nefericite și grave. Sunt foarte conștient de acest lucru și sper că aceasta a fost o lecție înțeleaptă pentru fiecare sprinter. Urmăresc foarte atent știrile despre recuperarea lui Fabio. Nu pot decât să sper că într-o zi se va întoarce refăcut complet.
Închiderea sancțiunii disciplinare creează claritate. Asta îmi oferă ocazia să privesc din nou înainte. Sunt fericit de asta, chiar dacă data de 7 mai este încă departe. Sunt mulțumit de sprijinul pe care îl primesc de la echipa Jumbo-Visma, de la familia mea și de la prieteni. Împreună vom lucra pentru acea zi, atât mental cât și fizic.", a scris Groenewegen pe contul de Instagram.
Richard Plugge, managerul general de la Jumbo Visma, a declarat că Groenewegen va continua la echipa olandeză, subliniind că încheierea anchetei disciplinare este un lucru bun, deoarece se pot face planuri de viitor: "A fost un accident în care severitatea consecințelor a fost de neînțeles. Acum, după încheierea cazului disciplinar, putem începe din nou să privim înainte cu nerăbdare. Vom face acest lucru împreună cu Dylan. Suntem ușurați că există acum perspectivă și claritate. Îi dorim același lucru lui Fabio Jakobsen. Rapoartele încurajatoare despre recuperarea sa ne fac bine."
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
Turul Franței
Simon Yates nu va lua startul în Turul Franței! Groenewegen, susținere totală pentru sprinturi
24/06/2022 LA 14:12