Geraint Thomas, Richard Carapaz şi Tao Geoghegan Hart sunt liderii desemnați deja de Dave Brailsford pentru Le Tour, ei urmând a fi ajutați de 5 dintre Richie Porte, Laurens De Plus, Michał Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe şi Rohan Dennis. O formație stelară, capabilă să îi pună în reală dificultate pe Roglic și Jumbo Visma, dar și pe Pogacar.
Pe hârtie "G" pare să deţină cele mai mari şanse să se lupte pentru tricoul galben, dacă ajunge în forma sa de top şi e ferit de căzături. Asta pentru că galezul e printre cei mai buni din lume la contratimp, iar traseul Le Tour de anul acesta programează cei mai mulţi kilometri contra-cronometru din 2013 până în prezent. Totuși, încrederea în fostul câștigător al "Marii Bucle" a scăzut enorm în rândul oficialilor de la Ineos, astfel că e foarte probabil ca Richard Carapaz să fie cartea principală pe care aceștia o vor juca pentru podiumul în cea mai importantă cursă ciclistă.
"Turul Franței este obiectivul meu principal și este întotdeauna țelul numărul unu pentru echipă. Vrem să ajungem proaspeți, de aceea încep sezonul atât de târziu. Pregătirea mea a fost bună, dar nu sunt 100% pentru că mai este mult timp până la Le Tour", a spus Carapaz, citat de Ciclismo Internacional.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24

Planul lui Carapaz până în Turul Franței

Ca atare, probabil că Ineos va miza pe Adam Yates pentru o clasare cât mai bună în Turul Cataluniei, deși cățărările de miercuri și joi (când se ajunge la altitudini de 2000 de metri) păreau că sunt perfecte pentru ecuadorian. Acesta vrea să aibă kilometri în picioare, pentru ca apoi, în Ardeni, să dea prima reprezentație a sezonului. O primă clasică "monument" în palmares - așa cum ar putea fi Liege-Bastonge-Liege - ar reprezenta un boost de moral înainte de Turul Franței.
"Planul este să îmi ridic ritmul în primele curse - Turul Cataluniei și Turul Țării Bascilor - și, de ce nu, să am rezultate bune. Dar știu că unii cicliști sunt într-o formă mai bună, deoarece concurează din februarie", a mai spus Carapaz, pentru ca apoi să vorbească despre clasicele din Ardeni: "Le-am văzut întotdeauna la televizor, dar nu am avut niciodată ocazia să concurez acolo. Așa că sunt încântat că voi fi prezent pentru prima dată. Ciclismul este pasiunea mea, îmi place să văd aceste clasice, așa că vă puteți imagina cum mă voi simți când voi fi acolo. Oamenii din Belgia o iau razna când vin zilele acestea, e o atmosferă incredibilă. Liege-Bastogne-Liège este un monument și ar fi foarte special să obțin un rezultat bun acolo. Sunt mai mult cățărător decât specialist de Ardeni, dar cred că pot performa bine acolo".
Câștigător al Giro în 2019, Carapaz a sosit pe locul secund la general în Vuelta, anul trecut, după Roglic. Deși nu a participat în clasicele din Ardeni încă, în 2020 Carapaz a mers în Il Lombardia, cealaltă clasică monument în care rutierii de general au șanse. S-a clasat abia pe 13 în cursa câștigată de Jakob Fuglsang (Astana).
Astăzi, Carapaz are de înfruntat 18,6 kilometri de contratimp în runda secundă din Turul Cataluniei. Etapa poate fi urmărită în direct, de la 16:15, pe Eurosport 1.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40