Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pogacar, conștient că are doar o șansă de a câștiga Turul Flandrei! Van Der Poel, plin de încredere

Nicu Savin

Actualizat 01/04/2023 la 21:29 GMT+3

Turul Flandrei 2023 are 3 mari favoriți: Tadej Pogacar, Mathieu Van Der Poel și Wout Van Aert. Slovenul este cotat cu cele mai mici șanse și este conștient că poate triumfa doar dacă ajunge singur la finish. În schimb, Van Der Poel este extrem de încrezător și chiar a subliniat că se simte mai în formă decât anul trecut, când a trecut primul linia de sosire.

Duminică, 2 aprilie: un Tur al Flandrei cum nu a mai fost altul

Turul Flandrei 2023 se anunță o cursă mai spectaculoasă ca niciodată, specialiștii anticipând o bătălie memorabilă între Tadej Pogacar, Mathieu Van Der Poel și Wout Van Aert. Slovenul care a câștigat de două ori Turul Franței visează la un succes istoric pe pavatele din Belgia, dar este conștient că are o singură variantă, aceea de a se debarasa de adversarii săi și de a ajune singur la finish.
Anul trecut, la prima participare, Pogacar a fost aproape de a-l desprinde pe Van Der Poel pe ultima trecere peste Paterberg, dar olandezul a rezistat eroic și apoi a câștigat la sprint (Pogacar a venit pe 4, fiind depășit și de Van Baarle și Madouas, care i-au ajuns pe cei doi pe linia dreaptă de la finish). Pogacar știe că acest scenariu se va repeta dacă va ajunge să sprinteze contra lui Van Der Poel și Van Aert și este gata să dea un atac devastator mai devreme în cursă.
"Echipa este importantă, pentru că nu sunt încă atât de familiarizat cu toate aceste drumuri. Trebuie să am cele mai bune picioare ale mele și cred că trebuie să termin singur. Asta e crucial. Este foarte dificil, dar dacă alegi momentul potrivit, s-ar putea să fie posibil. Totuși, nu mă pot concentra doar asupra lui Van Aert și Van Der Poel. Ar fi o greșeală. Oude Kwaremont mi se potrivește mai mult decât Paterberg, pentru că aceea este prea scurtă pentru mine. Nu mă pot limita la un plan, pentru că se pot întâmpla multe într-o cursă de 6 ore pe un astfel de traseu, iar picioarele decid. Dar mă simt bine.", a spus Pogacar, citta de wielerflitz.nl.

Van Der Poel, mai în formă decât în 2022, când a câștigat Turul Flandrei

Van Der Poel a câștigat de două ori clasica flamandă, inclusiv anul trecut, și vine după un succes spectaculos în Milano - San Remo, ceea ce îi oferă un plus de liniște. Olandezul este foarte încrezător în forțele sale și chiar a subliniat că este mai pregătit decât în 2022, când a început târziu sezonul din cauza problemelor la spate. Rutierul de la Alpecin a adăugat că și-a construit forma astfel încât să fie la un nivel ridicat și în Paris - Roubaix, duminica viitoare, lucru care nu s-a întâmplat în anii precedenți, când ajungea fără benzină în nordul Franței.
"Dacă ai câștigat un monument, este întotdeauna puțin mai ușor după aceea. Dar asta nu înseamnă că voi începe cu mai puțină ambiție. În E3 m-am luptat cu cei mai buni din cursă și am luat cu mine. Deși nu poți compara complet acea cursă cu Turul Flandrei, care este mult mai lungă.
Am observat în trecut că eram de obicei puțin în formă în Paris-Roubaix decât în ​​Turul Flandrei. Am vrut să evit asta anul acesta. Duminică am terminat o ultimă sesiune de antrenament foarte lungă, dar zilele următoare au avut și câteva excursii mai lungi în meniu, cu accente suplimentare pentru a fi cel mai bun în Turul Flandrei. În ultimele zile mai mult m-am odihnit, pentru a-mi păstra prospețimea. Acum simt că sunt mai pregătit de cursă. Anul trecut a funcționat și cu o bază puțin mai puțin largă de antrenament, dar apoi vârful durează mai puțin. În Paris - Roubaix nu am mai avut picioare. Sperăm că anul acesta va fi diferit.", a spus Van Der Poel.
Pentru ediția din acest an, organizatorii au decis o schimbare a traseului, în sensul că nu se va mai pleca din Anvers, la fel ca în precedenți 6 ani, ci din Brugge, capitala flamandă. Finish-ul va fi cel tradițional, pe Minderbroedersstraat din Oudenaarde, după 273,4 kilometri de cursă.
Ca de fiecare dată, cățărările scurt, dar abrupte, și porțiunile de pavate vor face deliciul publicului, iar acolo se va decide și cursa. În total vor fi 19 porțiuni de urcare, majoritatea pe drumuri pavate. Rutierii vor trece de 3 ori peste Oude Kwaremont (2.200 metri la 4%) și de două ori peste Paterberg (360 metri la 12.9%). Cele două cățărări mitice se vor succeda spre finalul cursei și acolo e de așteptat ca spectacolul să ajungă la apogeu.
Conform presei din Belgia, duminică nu va fi o zi fierbinte în Flandra. Temperaturile vor varia între 10 și 11 grade Celsius. În plus, în prezent există o șansă de precipitații de 45%, ceea ce nu este de bun augur pentru rutieri, dar ploaia ar crește suspansul și ar putea schimba radical desfășurarea cursei.
Turul Flandrei 2023 va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport duminică, 2 aprilie, de la ora 11:30 (pe aplicație transmisiunea va începe la 11:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo