Omul văzut de Vincenzo Nibali ca o posibilă surpriză în Turul Italiei din acest an, Remco Evenepoel și-a demonstrat astăzi încă o dată potențialul și a obținut o victorie mare în cea de-a 3-a etapă din Vuelta a Burgos. Belgianul i-a dominat categoric pe ceilalți mari favoriți și s-a impus în finalul cățărării de pe Picon Blanco (7,8 km cu u pantă de 9,3%), preluând totodată și șefia clasamentului general.
https://i.eurosport.com/2019/08/30/2665831.jpg

Victorie răsunătoare a lui Evenepoel

Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Primul dintre favoriți care a atacat a fost Esteban Chavez (Mitchelton-Scott), dar Evenepoel a răspuns cu ușurință. Cu doi kilometri înainte de sosire, belgianul a declanșat un atac fulgerător și nici Chavez, nici Bennett nu au avut răspuns, iar tânărul rutier a obținut un succes foarte clar.
Alejandro Valverde a fost marea dezamăgire a etapei de astăzi, el terminând la peste 2 minute de câștigător.
În clasamentul general Evenepoel este lider, fiind urmat de George Bennett (+18s), Mikel Landa (+32s), Esteban Chaves (+35s), Joao Almeida (+45s), Richard Carapaz (+52s), Ben Hermans (+52) și Fabio Aru (+1'03s).
Prin etapa de astăzi competiția a trecut de jumătate și mai sunt de desfășurat încă 2 etape. Mâine, rutierii vor parcurge un traseu de 146 de kilomentri fără prea mari dificultăți între Gumiel de Izan și Roua de Duero.
https://i.eurosport.com/2019/07/27/2646435.jpg

Evenepoel, lăudat de Nibali zilele trecute

Vorbind zilele trecute despre principalii să-i adversari din această ediție a Turului Italiei, Vincenzo Nibali a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Remco Evenepoel, pe care îl consideră capabil să furnizeze o mare surpriză în Giro.
"Mă aștept la replici puternice din partea lui Richard Carapaz, Jakob Fuglsang și Simon Yates. Și cineva poate fi marea surpriză: Remco Evenepoel. E foarte puternic și are personalitate, îmi place mult de el. Doar cursa ne va spune, însă, cât de bine se poate descurca într-un mare tur de trei săptămâni", a spus Nibali.
Iată că prin victoria de astăzi din Vuelta a Burgos, Evenepoel confirmă spusele "rechinului" și se anunță un rutier care ar putea emite pretenții în cursele de 3 săptămâni chiar dacă are doar 20 de ani.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40