Ciclism

S-a încheiat etapa ''regină'' din Vuelta a Burgos. Victorie entuziasmantă a lui Remco Evenepoel

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Remco Evenepoel s-a impus categoric în etapa ”regină” din Vuelta a Burgos și a preluat conducerea clasamentului general

Credit imagine: Getty Images

DeNicu Savin
30/07/2020 la 16:46

Astăzi a avut loc etapa ''regină'' din Vuelta a Burgos, prima competiție importantă de la reluarea curselor cicliste. Belgianul de doar 20 de ani de la Deceuninck Quick-Step, Remco Evenepoel a câștigat într-o manieră impresionantă, devansându-i pe mult mai experimentații George Bennett de la Jumbo-Visma (+18s) și Mikel Landa de la Bahrain McLaren (+32s).

Omul văzut de Vincenzo Nibali ca o posibilă surpriză în Turul Italiei din acest an, Remco Evenepoel și-a demonstrat astăzi încă o dată potențialul și a obținut o victorie mare în cea de-a 3-a etapă din Vuelta a Burgos. Belgianul i-a dominat categoric pe ceilalți mari favoriți și s-a impus în finalul cățărării de pe Picon Blanco (7,8 km cu u pantă de 9,3%), preluând totodată și șefia clasamentului general.

Ciclism

Sam Bennett s-a impus în etapa a 4-a din Burgos. Mâine este ultima etapă

31/07/2020 LA 17:23

Victorie răsunătoare a lui Evenepoel

Primul dintre favoriți care a atacat a fost Esteban Chavez (Mitchelton-Scott), dar Evenepoel a răspuns cu ușurință. Cu doi kilometri înainte de sosire, belgianul a declanșat un atac fulgerător și nici Chavez, nici Bennett nu au avut răspuns, iar tânărul rutier a obținut un succes foarte clar.

Alejandro Valverde a fost marea dezamăgire a etapei de astăzi, el terminând la peste 2 minute de câștigător.

În clasamentul general Evenepoel este lider, fiind urmat de George Bennett (+18s), Mikel Landa (+32s), Esteban Chaves (+35s), Joao Almeida (+45s), Richard Carapaz (+52s), Ben Hermans (+52) și Fabio Aru (+1'03s).

Prin etapa de astăzi competiția a trecut de jumătate și mai sunt de desfășurat încă 2 etape. Mâine, rutierii vor parcurge un traseu de 146 de kilomentri fără prea mari dificultăți între Gumiel de Izan și Roua de Duero.

Evenepoel, lăudat de Nibali zilele trecute

Vorbind zilele trecute despre principalii să-i adversari din această ediție a Turului Italiei, Vincenzo Nibali a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Remco Evenepoel, pe care îl consideră capabil să furnizeze o mare surpriză în Giro.

"Mă aștept la replici puternice din partea lui Richard Carapaz, Jakob Fuglsang și Simon Yates. Și cineva poate fi marea surpriză: Remco Evenepoel. E foarte puternic și are personalitate, îmi place mult de el. Doar cursa ne va spune, însă, cât de bine se poate descurca într-un mare tur de trei săptămâni", a spus Nibali.

Iată că prin victoria de astăzi din Vuelta a Burgos, Evenepoel confirmă spusele "rechinului" și se anunță un rutier care ar putea emite pretenții în cursele de 3 săptămâni chiar dacă are doar 20 de ani.

Giro d'Italia

Nibali, despre cei 3 rutieri care îi pot "fura" tricoul roz în Giro. Marea surpriză anticipată

27/07/2020 LA 09:02
Ciclism

Mark Cavendish bagă frica în adversari: "Landa este într-o formă incredibilă"

25/07/2020 LA 17:00
Subiecte asemănătoare
CiclismAlejandro ValverdeVincenzo NibaliMikel LandaMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol