UPDATE / Patrick Lefevere a confirmat că Sam Bennett este sprinterul pe care Deceuninck Quick Step se va baza în Turul Franței. Ca atare, Mark Cavendish nu va concura în "Marea Buclă", care va porni la drum pe 26 iunie.
Directorul echipei belgiene a menționat că echipa nu va merge cu doi sprinteri deoarece acest lucru i-ar putea crea o anumită stare de nervozitate irlandezului.
"Înțelegerea a fost că Bennett va merge în Turul Franței dacă este OK. Din ce am înțeles de la medic, genunchiul său este în regulă, iar astăzi (n.r. vineri) va face o nouă sesiune lungă de antrenament. Sam nu este cel mai puternic din punct de vedere mental. Dacă lucrurile merg bine, el devine din ce în ce mai puternic, așa cum am văzut în Turul Franței anul trecut, dar dacă are îndoieli și are un al doilea sprinter lângă el, devine nervos în legătură cu asta. Am văzut ce s-a întâmplat în Scheldeprijs, când au fost amândoi (n.r. echipa a ratat victoria, Bennett terminând pe 2, iar Bennett pe 3).", a spus Lefevere pentru cyclingnews.com.
Turul Spaniei
Sam Bennett nu are rival în Vuelta! Irlandezul a făcut dubla, după ce s-a impus în etapa a 3-a
21/08/2022 LA 15:13
Știrea inițială
Sam Bennett este sprinterul numărul 1 al celor de la Deceuninck, iar prezența sa în Turul Franței era o certitudine până în urmă cu aproximativ o lună. Totuși, participarea irlandezului la cea mai importantă competiție cilcistă din lume a fost pusă sub semnul întrebării, după ce acesta a acuzat serioase probleme la genunchi, care i-au îngreunat pregătirea.
Deși mai este doar o săptămână până la startul "Marii Bucle", cei de la Deceuninck încă nu au luat o decizie finală asupra sprinterului pe care vor miza. Cel mai probabil însă acesta va fi Sam Bennett, care potrivit presei din Belgia a primit OK-ul din partea medicilor, fiind 100% recuperat după accidentare.
Astfel, irlandezul va avea ocazia să își apere tricoul verde câștigat anul trecut, când s-a impus în 2 etape și l-a devansat cu aproape 100 de puncte pe Peter Sagan în acest clasament. Chiar dacă va fi prezent la start, Bennett va avea o misiune dificilă în a câștiga din nou lupta pentru tricoul verde. Forma sa a avut cu siguranță de suferit din cauza perioadei de absență și nu se știe dacă poate rezista 3 săptămâni, dar e clar că prezența sa la start ar reprezenta un plus pentru competiție.
TURUL FRANŢEI 2021: CELE 6 ETAPE DE MUNTE CARE POT INFLUENŢA DECISIV CLASAMENTUL GENERAL

Marc Cavendish, sărit din schemă

Cel mai rău din această ecuație iese Mark Cavendish, care va fi lăsat pe dinafară de oficialii celor de la Deceuninck în cazul în care Bennett va fi selectat. Englezul cu 30 de victorii în carieră în Turul Franței a renăscut în acest sezon la echipa belgiană, reușind 4 victorii în Turul Turciei în debutul stagiunii și una în turul Belgiei, săptămâna trecută, unde l-a înlocuit chiar pe Sam Bennett în echipă.
Forma bună arătată de Cavendish l-a determinat pe Patrick Lefevere (directorul celor de la Deceuninck) să se gândească tot mai serios să meargă pe mâna englezului în "Le Tour". Astfel, pregătirea acestuia a fost setată în acest sens de când au apărut problemele pentru Bennett.
De altfel, Cavendish a recunoscut că și-ar dori să meargă în Turul Franței, dar a menționat că nu o va face dacă nu va fi 100% pregătit, dar și faptul că acest lucru se va întâmpla doar dacă Sam Bennett nu se va recupera.
"Mi-ar plăcea să merg în Turul Franței, desigur. Dar nu aș face-o dacă nu aș crede că pot fi competitiv. De ce să o fac altfel? Doar pentru a suferi în cea mai importantă competiție din lume? Nu mai am 20 de ani să-mi doresc doar să particip în Turul Franței.
În cele din urmă îl avem pe Sam Bennett, care a câștigat două etape anul trecut și tricoul verde. În mod logic, el trebuie să meargă în Turul Franței. Este cel mai bun sprinter al echipei. Dar sunt sigur că Sam va merge doar dacă va fi la 100%.De aceea am datoria să fiu cât mai bine pregătit, în caz că Sam nu reușește. În cele din urmă, nu credeam că voi merge, așa că nu m-am pregătit pentru asta, dar acum trebuie să mă pregătesc cât pot de bine în această săptămână.", a declarat Mark Cavendish, citat de cyclingnews.com.
Cum ar putea arăta echipa celor de la Deceuninck în Turul Franței
  • Sam Bennet
  • Julian Alaphilippe
  • Mattia Cattaneo
  • Tim Declercq
  • Kasper Asgreen
  • Michael Morkov
Turul Franței
Mark Cavendish este convis că Tadej Pogacar nu va ceda deliberat tricoul galben în Turul Franței
11/07/2022 LA 10:49
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22