Traseul etapei de astăzi presupunea în mod normal o întrecere între sprinteri la final, iar acest lucru era foarte probabil la un moment dat. Doar că o căzătură a dat peste cap trenulețele echipelor și irlandezul Sam Bennett a profitat, desprinzându-se în câștigător. Francezul Arnaud Demare (Groupama - FDJ) și italianul Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) au completat podiumul.
https://i.eurosport.com/2020/07/31/2858201.jpg

O căzătură a decis cursa

Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
IERI LA 11:46
Cursa a început așa cum era de așteptat și s-a format repede o evadare formată din 5 rutieri: spaniolii Alejandro Ropero și Diego Sevilla, italienii Riccardo Verza și Damiano Cima și sud-africanul Willie Smit. Plutonul a ținut evadarea sub control și aceasta a fost prinsă cu 12 kilometri înainte de final.
Cu 10 kilometri înaintea liniei de sosire a avut loc un primă căzătură, care a împărțit plutonul în două. Dar incidentul care a decis până la urmă cursa s-a petrecut într-un viraj cu doar un kilometru înaintea finish-ului, când Jacopo Guarnieri (Groupama FDJ) s-a dezechilibrat provocând o suită de căzături, care din fericire nu s-au soldat cu accidentări grave.
Irlandezul Sam Bennett a scăpat de incident și s-a desprins de pluton, nemaifiind ajuns până la final.
https://i.eurosport.com/2020/07/30/2857704.jpg

Remco Evenepoel rămâne lider la general

Clasamentul general nu a suferit mari modificări după etapa de astăzi. Belgianul Remco Evenepoel (DEceuninck Quick-Step) rămâne lider la general după victoria entuziasmantă de ieri, fiind urmat de neo-zeelandezul George Bennett (+18s) și de spaniolul Mikel Landa (+32s).
Mâine va avea loc ultima etapă din Vuelta a Burgos între Covarrubias și Lagunas, însumând o distanță de 158 de kilometri.
Tot mâine se va desfășura și prima cursă clasică de după întreruperea cauzată de pandemie. Este vorba despre Strade Bianche, cursă care va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
19/09/2021 LA 15:09
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24