După ce prima etapă le-a fost "furată" sprinterilor de borduri, azi nu au mai existat surprize, în runda desfăşurată cu plecarea şi sosirea în acelaşi oraş, Al Marjan Island.
Evadarea zilei nu a avut nicio șansă, fiind ținută permanent în lesă de echipele sprinterilor. Atacanții zilei au fost înghițiți de pluton cu 30 de kilometri înainte de final, astfel că am asistat la un sprint masiv, în care viteza pură a contat cel mai mult.
Lotto Soudal a preluat trena prea devreme, astfel că australianul Caleb Ewan a fost lăsat în ultimul kilometru fără ajutor. Deceuninck - Quick Step a oferit încă o dată o lecție. Chiar dacă nu are trenulețul ideal, Sam Bennett a beneficiat de timingul perfect, fiind lansat foarte bine de coechipierii săi.
Turul Spaniei
Sam Bennett nu are rival în Vuelta! Irlandezul a făcut dubla, după ce s-a impus în etapa a 3-a
21/08/2022 LA 15:13

Sam Bennett, de neoprit

Irlandezul de 30 de ani a spart gheața în 2021, fiind urmat de surpriza plăcută David Dekker (locul doi și în prima etapă, de la Jumbo Visma) și de Caleb Ewan.
Sam Bennett confirmă astfel că se află într-o formă bună și în acest sezon, după un 2020 de vis, în care a cucerit tricoul verde în Turul Franţei (+ două victorii de etapă în Le Tour) și a obținut un succes și în Vuelta.
"Mă simt bine, am fructificat această șansă. Tot ce trebuia să fac era să îmi urmăresc lansatorul. Sunt mândru că am reușit să fructific munca echipei. Am găsit trasa cea mai scurtă, am considerat că pot dezvolta cea mai bună viteză prin stânga", a spus Bennett la final.
Mâine sprinterii vor avea zi de pauză, înainte ca ultimele două runde să le fie din nou dedicate. Joi e ultima zi în care la general se mai pot produce schimbări, deși e greu de crezut că Pogacar mai poate fi detronat. Slovenul are un avans de 43 de secunde în fața câștigătorului de anul trecut, Adam Yates, și doar o zi foarte proastă sau un accident nedorit îl pot opri din drumul spre victoria finală.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57