După ce prima etapă le-a fost "furată" sprinterilor de borduri, azi nu au mai existat surprize, în runda desfăşurată cu plecarea şi sosirea în acelaşi oraş, Al Marjan Island.
Evadarea zilei nu a avut nicio șansă, fiind ținută permanent în lesă de echipele sprinterilor. Atacanții zilei au fost înghițiți de pluton cu 30 de kilometri înainte de final, astfel că am asistat la un sprint masiv, în care viteza pură a contat cel mai mult.
Lotto Soudal a preluat trena prea devreme, astfel că australianul Caleb Ewan a fost lăsat în ultimul kilometru fără ajutor. Deceuninck - Quick Step a oferit încă o dată o lecție. Chiar dacă nu are trenulețul ideal, Sam Bennett a beneficiat de timingul perfect, fiind lansat foarte bine de coechipierii săi.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48

Sam Bennett, de neoprit

Irlandezul de 30 de ani a spart gheața în 2021, fiind urmat de surpriza plăcută David Dekker (locul doi și în prima etapă, de la Jumbo Visma) și de Caleb Ewan.
Sam Bennett confirmă astfel că se află într-o formă bună și în acest sezon, după un 2020 de vis, în care a cucerit tricoul verde în Turul Franţei (+ două victorii de etapă în Le Tour) și a obținut un succes și în Vuelta.
"Mă simt bine, am fructificat această șansă. Tot ce trebuia să fac era să îmi urmăresc lansatorul. Sunt mândru că am reușit să fructific munca echipei. Am găsit trasa cea mai scurtă, am considerat că pot dezvolta cea mai bună viteză prin stânga", a spus Bennett la final.
Mâine sprinterii vor avea zi de pauză, înainte ca ultimele două runde să le fie din nou dedicate. Joi e ultima zi în care la general se mai pot produce schimbări, deși e greu de crezut că Pogacar mai poate fi detronat. Slovenul are un avans de 43 de secunde în fața câștigătorului de anul trecut, Adam Yates, și doar o zi foarte proastă sau un accident nedorit îl pot opri din drumul spre victoria finală.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46