Cu un traseu mai lung cu câțiva kilometri decât de obicei, ca urmare a unor mici modificări ale acestuia, cea de-a 111-a ediție din Milano- San Remo a oferit un spectacol total.
Încă de la începutul cursei s-a format o evadare formată din 7 rutieri (italienii Bais, Boaro, Cima, Frapporti, Mazzucco și Tonelli și spaniolul Carretero), care a fost însă ținută sub control de către pluton. Cu 80 de kilometri înainte de final a avut loc o căzătură în mijlocul plutonului, în urma căreia Matteo Trentin (CCC) a fost nevoit să abandoneze.
https://i.eurosport.com/2019/03/20/2548024.jpg
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Ritmul s-a întețit pe Cipressa

Cei de la Deceuninck Quick-Step au fost cei care au luat lucrurile în serios și au trecut la trenă, iar evadarea a fost prinsă când mai erau 40 de kilometri din cursă, chiar dacă Manuele Boaro (Astana) a încercat să facă față și să continue de unul singur.
Când mai erau 8 kilometri până la primul moment important al cursei, dealul Cipressa, câștigătorul de anul trecut, Julian Alaphilippe a ''spart'' și a fost nevoit să își schimbe bicicleta. Acesta a revenit la timp în pluton și îndată după intrarea pe Cipressa au început și atacurile. Acestea nu au fost decisive, dar au fost suficiente pentru a rupe câțiva sprinteri precum Caleb Ewan sau Fernando Gaviria.

Alaphilippe a atacat pe Poggio

Adevăratele "artificii" au încept imediat după intrarea pe Poggio. Giullo Cicone (Trek Segafredo) a declanșat un prim atac, care a rupt alți sprinteri importanți precum Sam Bennett, dar apoi a ieșit la rampă Julian Alaphilippe.
Acesta a lansat un atac furibund cu 6 kilometri înainte de final și în vârful colinei avea un avans de câteva secunde. Dar Wout Van Aert a venit lângă francez și cei doi au coborât impreună, punând o distanță de 5-7 secunde între ei și plutonul tot mai răsfirat.
Intrați pe zona de plat cu același avans cei doi au continuat să-și păstreze ritmul profitând de slaba organizare a plutonului, dar Alaphilippe a refuzat să mai stea la trenă după intrarea în ultimul kilometru și acest lucru era să-i coste pe liderii cursei.
Când mai erau câteva sute de metri plutonul părea că îi va ajunge din urmă, dar acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă. Fiind mai proaspăt după ce s-a sustras de la trenă pe final, Alaphilippe a declanșat primul sprintul și părea că se îndreaptă către a doua victorie consecutivă din Milano-San Remo, dar Van Aert a revenit incredibil și s-a impus în final cu o jumătate de roată avans.
Astfel, belgianul obține o dublă incredibilă în numai o săptămână, după ce s-a impus și în Strade Bianche sâmbăta trecută. Este a doua victorie mare a celor de la Jumbo Visma de astăzi, după ce cu puțin timp în urmă Primoz Roglic a obținut și el un succes impresionant în etapa a 2-a din Tour de l'Ain, învingându-l într-un sprint în cățărare pe Egan Bernal.
La finalul cursei din Italia, Wout Van Aert a fost foarte entuziasmat: "Sunt extrem de fericit. Nu îmi vine să cred că am reușit să câștig aceste 2 curse consecutive. Nu am cuvinte de fapt. Știu că toată lumea spune acest lucru după ce câștigă un monument, dar să încep a doua parte a sezonului așa e cu adevărat o nebunie."
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55