Pe primele 3 cățărări repertoriate de pe traseu nu s-au întâmplat lucruri deosebite, iar plutonul a ajuns în grup compact la poalele "zidului" Piancavallo. Sunweb a făcut o cursă perfectă până în acel punct, Wilco Kelderman având 4 rutieri alături, iar efectul s-a văzut imediat.

Trena celor de la Sunweb a început să rupă rând pe rând mai mulți rutieri de general, inclusiv deținătorul tricoului roz, Joao Almeida (Deceuninck Quick Step), care totuși s-a menținut la un nivel decent. În frunte s-au desprins Wilco Kelderman și coechipierul său Jai Hindley, dar de cei doi s-a agățat și Tao Geoghegan Hart de la Ineos.

Giro d'Italia
S-a dezvăluit traseul din Giro 2021! 6 finaluri în cățărare și o etapă cu 35 de kilometri de pavate
24/02/2021 LA 17:56

Cei 3 au continuat să pună distanță între ei și urmăritori, dar în final superioritatea numerică a celor de la Sunweb nu a contat, Tao Geoghegan Hart neavând nici o emoție pentru victoria de etapă. Pe 2 a sosit Kelderman, care a luat și 6 secunde de bonificație și s-a apropiat la numai 15 secunde în spatele portughezului în clasamentul general.

Victoria de astăzi este pentru Geoghegan Hart cea mai importantă a carierei, fiind totodată cea de-a 5-a a celor de la Ineos de la această ediție, după hattrick-ul lui Filippo Ganna și succesul lui Jonathan Narvaez. Datorită acestei victorii, englezul de 25 de ani a urcat până pe poziția a 4-a în clasamentul general, acolo unde s-au făcut ecarturi spectaculoase, mulți favoriți având mari probleme.

Rutieri ca Fulgslang (Astana), Pozzovivo (NTT), Nibali (Trek Segafredo), Majka (Bora) sau Bilbao (Bahrein McLaren) au pierdut timp față de Kelderman și Almeida, astfel că cei doi sunt principalii favoriți să poarte tricoul roz la Milano.

Mâine este zi de pauză, dar tensiunea în rândul echipelor va fi la cote ridicate deoarece toată lumea va fi supusă unei noi serii de teste pentru Covid-19. Marți urmează o etapă foarte lungă, dar în care nu este de așteptat să se facă mari ecarturi în clasamentul general. Traseul de 229 de kilometri dintre Udine și San Daniele del Friuli este presărat cu 6 cățărări repertoriate: prima fiind de categoria a 2-a, iar celelalte de categoria a 3-a.

Clasamentul etapei a 15-a din Giro 2020

https://i.eurosport.com/2020/10/18/2917516.jpg

Clasamentul tricoului roz după etapa a 15-a

https://i.eurosport.com/2020/10/18/2917519.jpg
Tour de France
Ineos vine cu o echipă incredibilă în Turul Franţei 2021. Egan Bernal, trimis în Giro
04/02/2021 LA 09:46
Tour de France
Tao Geoghegan Hart nu merge să își apere titlul în Giro! Britanicul se duce în Turul Franței
03/02/2021 LA 13:41