Ultima etapă din ediția din acest an a Tirreno-Adriatico a propus un contratimp scurt (10 kilometri) pe un traseu perfect plat. Filippo Ganna (Ineos) era mare favorit, campionul mondial al acestei proble câștigând ultimele 8 contratimpuri la care a participat.
Italianul a parcurs cei 10 kilometri în 11 minute și 17 secunde, dar timpul său a fost bătut cu 5 secunde de Stefan Kung (Groupama FDJ). Cvadruplu campion al Elveției la contratimp și medaliat cu bronz la mondialele de anul trecut de la Imola, rutierul de 27 de ani părea că s-a desprins în câștigător, dar Wout Van Aert (Wout Van Aert) a mers impecabil și l-a devansat cu 6 secunde.
Astfel, Van Aert încheie Tirreno-Adriatico așa cum a început, cu o victorie de etapă, egalându-l pe marele său rival, Mathieu Van Der Poel, la numărul de succese în ediția din acest an.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
"A fost o cursă foarte grea. Am dat totul și sunt fericit cu acest succes. Au fost contratimpiști foarte buni aici și cu atât mai important este această victorie. Este prima oară când particip într-o cursă ca om de clasament general, dar m-am luptat cu câștigătorul Turului Franței, deci cred că mai multe nu se puteau face. Vom vedea ce va fi pe viitor.", a declarat Van Aert la final.
https://i.eurosport.com/2021/03/16/3012778.jpg

Tadej Pogacar s-a impus la general în Tirreno-Adriatico

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a terminat pe locul 4 etapa, dar a fost suficient pentru a-și adjudeca victoria la general. Slovenul avea un avans liniștitor în fața lui Wout Van Aert înaintea etapei de astăzi (1 minut și 15 secunde) și victoria generală nu putea fi pusă sub semnul întrebării. Ultima treaptă a podiumului în clasamentul general a fost ocupată de Mikel Landa (Bahrein Victorious).
Așadar, câștigătorul de anul trecut al Turului Franței s-a impus și în a 2-a cursă pe etape la care a luat startul în 2021, după ce triumfase și în UAE Tour în debutul sezonului. Pe lângă tricoul albastru, rezervat câștigătorului la general, Pogacar s-a ales și cu cel verde (cel mai bun cățărător) și cu cel alb (cel mai bun tânăr). În clasamentul pe puncte Wout Van Aert a fost cel mai bun, având cu 13 puncte mai mult decât Pogacar.
"M-am simțit bine azi, deși am resimțit oboseala după zilele precedente. Sunt foarte mulțumit de performanța mea. Este un start de sezon fantastic pentru mine, dar acum am nevoie de puțină odihnă.", a declarat Pogacar.
Clasamentul etapei a 7-a din Tirreno-Adriatico
https://i.eurosport.com/2021/03/16/3012785.jpg
Clasamentul final din Tirreno-Adriatico
https://i.eurosport.com/2021/03/16/3012789.jpg
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28