Dumoulin, în vârstă de 30 ani, şi-a fracturat încheietura mâinii drepte în urma acestui accident, urmând să fie supus unei intervenţii chirurgicale, vineri la Maastricht.
"Sezonul meu este încheiat. E o mare dezamăgire pentru mine, deoarece reuşisem o revenire foarte bună. M-am simţit puternic astăzi la antrenament şi eram încrezător în privinţa evoluţiilor mele în luna care urmează", a spus rutierul.
Conform echipei sale, Jumbo-Visma, accidentul s-a produs în timpul unui tur de recunoaştere în Ardeni, în vederea cursei pe care Tom Dumoulin o va organiza pe 3 octombrie (Tour de DumoUlin).
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24

Tom Dumoulin ratează Mondialele de ciclism

Ciclistul olandez se pregătea, totodată, în vederea participării la Campionatele Mondiale programate la sfârşitul acestei luni, în Belgia, precum şi la Turul Lombardiei, care va avea loc pe 9 octombrie. "Abia aşteptam. Aceste curse îmi convin foarte mult, dar din păcate nu voi participa la ele în acest an", a adăugat olandezul într-un comunicat postat pe site-ul Jumbo-Visma.
Învingător în Turul Italiei 2017, Dumoulin a decis să se retragă provizoriu din plutonul profesionist la finele lunii ianuarie, pentru a reflecta la viitorul său. El a revenit în luna iunie, la Turul Elveţiei, înainte de a deveni campion al Olandei la contratimp şi a câştiga medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Sursă: Agerpres
Turul Italiei
Simon Yates e all-in pentru tricoul roz, în Giro. Englezul, gata de un "Froome". Capotează Bernal?
28/05/2021 LA 06:32
Turul Franței
Sepp Kuss, varianta a doua pentru Jumbo Visma în Turul Franței? Ce spune impresionantul cățărător
27/01/2021 LA 16:33