Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard l-a lăsat mască pe Tom Dumoulin: "Cel mai bun contratimp pe care l-am văzut vreodată"

Nicu Savin

Publicat 19/07/2023 la 16:28 GMT+3

Jonas Vingegaard a câștigat de o manieră categorică singura probă de contratimp din Turul Franței 2023. Danezul i-a luat un minut și 38 de secunde lui Tadej Pogacar, iar performanța sa l-a lăsat fără cuvinte pe Tom Dumoulin, un rutier care a excelat la proba contra-cronometru în timpul carierei.

Rezumatul etapei de contratimp din Turul Franței, câștigată clar de Jonas Vingegaard

Jonas Vingagaard i-a dat lui Tadej Pogacar o lovitură care poate fi decisivă în lupta pentru tricoul galben din Turul Franței. Danezul s-a impus entuziasmant în singura etapă de contratimp de la actuala ediție, devansându-l pe marele său rival cu un minut și 38 de secunde.
Liderul de la Jumbo Visma a recunoscut că nici el nu se aștepta la un asemenea succes, iar laudele la adresa sa curg în valuri în lumea ciclismului. Tom Dumoulin a fost unul dintre cei mai buni contratimpiști din lume în ultimii 10 ani. Campion mondial la proba contra cronometru în 2017 și dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, fostul rutier a declarat că ce a făcut Vingegaard ieri a fost cel mai bun contratimp din istoria ciclismului.

Vingegaard l-a impresioat pe Tom Dumoulin prin contratimpul de excepție făcut în Turul Franței

Dumoulin și-a argumentat părerea subliniind că Tadej Pogacar nu a mers deloc rău, în condițiile în care i-a luat peste un minut lui Wout Van Aert, unul dintre specialiștii probei, dar chiar și așa a fost departe de Vingegaard.
"Acesta este cel mai bun contratimp condus vreodată în ciclism. Acest lucru este cu adevărat de neegalat, nu am cuvinte pentru asta. Jonas i-a luat trei minute lui Wout van Aert, care nu este deloc de neglujat. Și i-a luat mai mult de un minut și jumătate la Pogacar... Nimeni nu se aștepta cu adevărat la asta. Nu eu, nici Jumbo-Visma și nici Pogacar. Turul pare acum decis.
Dacă vezi timpul de urcare al lui Vingegaard, el se îndepărtează de Pogacar pe cățărare. Și asta pe bicicleta lui de contratimp. Pogacar se va gândi mult la acea schimbare de bicicletă, dar nu asta l-a costat în proba contra cronometru. Vingegaard arăta foarte solid, a condus foarte frumos în toate virajele. Nu a lăsat nimic la voia întâmplării. A fost la limită, dar foarte controlat.
Puteți vedea în ultimii 3,5 kilometri că Vingegaard rămâne în poziția de contratimp. Acolo i-a luat atât de mult timp lui Pogacar. Acesta a fost cel mai bun contratimp pe care l-am văzut vreodată în viața mea. Turul pare acumdecist, dar nu se știe niciodată. Nu îndrăznesc să prezic nimic în acest Tur al Franței. Este o lovitură uriașă pe care a dat-o Vingegaard. Acum mai sunt doar două șanse pentru Pogacar, dar va fi foarte greu pentru el. Sunt atât de apropiați pe cățărări încât mi-e greu să cred că se pot face diferențe de peste un minut și jumătate.", a spus Domoulin, citat de wielerflits.com.
Prima șansă a lui Pogacar de a reintra în lupta pentru tricoul galben este chiar azi, când are loc "Etapa Regină" din Turul Franței 2023. Traseul dintre Saint-Gervais Mont-Blanc și Courchevel măsoară doar 165,7 kilomketri, dar traseul este infernal. În prima parte a cursei vor fi două cățărări de categoria 1: Col des Saisies (13,5 km / 5,2%) și Cormet de Roseland (19,8 km / 6,1%). La jumătatea etapei va începe o cățărare de categoria a 2-a, Cole de Longefoy (6,7 km / 7,5%), care va fi doar încălzirea pentru "monstrul" Col de la Loze (28,3 km / 5,8%), care se va termina cu circa 7,5 kilometri înainte de finish. Pogacar este obligat să atace, dar îi va fi greu să-l desprindă pe Vingegaard pe ultima cățărare, care i se potrivește mai bine danezului din cauza lungimii foarte mari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo