Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard, uimit de contratimpul făcut în Turul Franței! Pogacar avertizează: "Nu s-a terminat"

Nicu Savin

Actualizat 19/07/2023 la 10:14 GMT+3

Jonas Vingegaard a câștigat de o manieră categorică singura probă de contratimp din Turul Franței 2023. Danezul i-a luat un minut și 38 de secunde lui Tadej Pogacar și a fost în extaz la final, spunând că este cea mai bună cursă contra cronometru din cariera sa. Pe de altă parte slovenul nu se dă bătut și avertizează că lupta pentru tricoul galben nu s-a terminat astăzi.

Rezumatul etapei de contratimp din Turul Franței, câștigată clar de Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard a depășit toate așteptările în etapa de contratimp din Turul Franței. Danezul era favorit la victorie, dar nimeni nu se aștepta ca diferența dintre el și restul rutierilor să fie atât de mare. Liderul de la Jumbo Visma l-a surclasat pe Tadej Pogacar, marele său rival la câștigarea tricoului galben, înregistrând un timp mai bun cu 1 minut și 38 de secunde decât acesta.
La finalul cursei, Vingegaard s-a declarat uimit de performanța sa și a declarat că a fost de departe cel mai bun contratimp făcut de el în carieră. Totuși, danezul nu se vede deja învingător în Turul Franței, subliniind că mai sunt multe etape grele până la Paris.
"M-am simțit grozav astăzi. Este cel mai bun contratimp pe care l-am făcut vreodată. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat și foarte mulțumit de victorie. M-am surprins și pe mine. Nu mă așteptam să mă descurc atât de bine. Proba de azi a constat de fapt din patru părți. Mai întâi o porțiune plată, apoi prima urcare, în care chiar trebuia să mergi repede. Apoi coborârea și porțiunea plată unde puteai să-ți revi. Apoi am fost la maxim pe ultima urcare, dar a trebuit să păstrez ceva energie și pentru ultimii kilometri, care au fost tot în urcare. În continuare mai sunt multe etape dificile. Trebuie să continuăm să luptăm și aștept cu nerăbdare ce urmează", a spus Vingegaard, citat de wielerflits.com.

Tadej Pogacar nu dezarmează după înfrângerea suferită în fața lui Vingegaard la contratimpul din Turul Franței

Înaintea rundei de azi, Pogacar spera chiar la victorie sau cel puțin la o înfrângere la o diferență mică în fața marelul său rival. Slovenul nu a avut replică în fața danezului, dar nu consideră lupta încehiată. Deși admite că va fi greu de surmontat ecartul până la Paris, liderul de la UAE este gata să se bată până la final pentru tricoul galben.
"Nu puteam face ceva mai bine, am dat totul. Poate că nu a fost cea mai bună zi a mea. Dar Turul Franței nu s-a încheiat încă. Da, Jonas mi-a luat mult timp. Vom încerca să compensam asta, dar va fi foarte greu. Sper că aceasta a fost o zi ca cea de pe Marie Blanque din Pirinei (n.r. când Pogacar a pierdut timp în raport cu Vingegaard). A doua zi am fost mult mai bine pe Cauterets. Repet: încă nu s-a terminat.
Să sperăm că mâine va fi mai bine. Diferența este mare și aș fi sperat să fiu la o diferență mai mică sau chiar în galben, dar asta este.", a spus Pogacar.
Miercuri va avea loc "Etapa Regină" din Turul Franței 2023 și Pogacar este obligat să atace pentru a mai spera că poate întoarce lucrurile în favoarea sa. Traseul dintre Saint-Gervais Mont-Blanc și Courchevel măsoară doar 165,7 kilomketri, dar traseul este infernal. În prima parte a cursei vor fi două cățărări de categoria 1: Col des Saisies (13,5 km / 5,2%) și Cormet de Roseland (19,8 km / 6,1%). La jumătatea etapei va începe o cățărare de categoria a 2-a, Cole de Longefoy (6,7 km / 7,5%), care va fi doar încălzirea pentru "monstrul" Col de la Loze (28,3 km / 5,8%), care se va termina cu circa 7,5 kilometri înainte de finish.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo