Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bernal, distrus de contra-performanța de pe Grand Colombier, în Turul Franței 2020

Cristian Mihală

Actualizat 13/09/2020 la 22:41 GMT+3

Egan Bernal s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care a rulat azi, în cățărarea de final a etapei a 15-a din Turul Franței, pe Grand Colombier. Columbianul a pierdut 7 minute și 20 de secunde față de Roglic și Pogacar și nu mai are vreo șansă la tricoul galben.

Egan Bernal a capotat pe Grand Colombier, în Turul Franței 2020

Credit imagine: Getty Images

După ce în 2019 a impresionat în ultima săptămână, continuând hegemonia Sky/Ineos în Turul Franței, era de așteptat ca Bernal să fie principalul rival al lui Roglic la ediția din acest an, chiar dacă sud-americanul a acuzat dureri la spate.
Oficialii de la Ineos nu au făcut nicio concesie în pregătirea Le Tour și au renunțat la Froome și Geraint Thomas, care era clar că nu puteau fi la un nivel optim (deși galezul reușete să fie într-o formă excelentă în Tirreno, în aceste zile). Totul pentru Bernal: l-au adus pe Carapaz, câștigătorul Giro 2019, pentru a-i fi locotenent de lux, iar Ineos nu a avut vreo soluție de rezervă. Poate rusul Sivakov să fi reprezentat varianta de back-up, dar acesta e norocos că e încă în cursă, după căzăturile suferite în prima rundă.
Azi, pe Grand Colombier, Bernal a pierdut 1 minut și 40 de secunde pe trena lui Wan Aert, un rutier care a câștigat două runde în Turul Franței 2020 la...sprint. Ca să înțelegem cât de slab a putut fi columbianul azi, trebuie spus că belgianul de la Jumbo Visma nu a avut nicio problemă să rămână lipit de "trenulețul" Ineos, după ce a dus trena cât a putut de puternic pe cățărarea de final.

Bernal recunoaște că e departe de forma rutierilor de general de top, în Turul Franței 2020

Bernal a sosit la 7 minute și 20 de secunde de Roglic și Pogacar și a recunoscut că Turul Franței 2020 e un capitol încheiat pentru el. Cel puțin din perspectiva generalului. În teorie, altitudinile din Alpi sunt pe placul său, astfel că dacă va avea picioare în ultima săptămână, poate ținti o victorie de etapă. Și, de ce nu, clasamentul destinat celui mai bun cățărător. Totuși, ambele posibile obiective sunt țeluri prea mici pentru un rutier care a câștigat Le Tour și care venise la ediția din acest an în speranța că își va apăra trofeul.
"Azi am pierdut trei ani din viață. Durerile la spate nu sunt o scuză. Acum, echipa va fi nevoită să își schimbe obiectivele pentru restul Turului Franței, câștigarea competiției e imposibilă în acest moment", a spus Bernal, citat de VelonNews.
Trena dusă de Jumbo Visma a fost una teribilă și, extrem de fair-play, Bernal a recunoscut că în acest moment în pluton sunt cicliști mult mai în formă decât el. Ceva a mers greșit în procesul de pregătire al Turului Franței, iar columbianului nu îi e teamă să recunoască faptul că are limite și că a greșit.
"Am făcut tot ce am putut, pentru mine și pentru echipă. Sunt rutieri mai puternici decât mine și trebuie să accept asta. M-am simțit golit și fără putere. Nu există o altă scuză pentru ce s-a întâmplat, pur și simplu nu am avut picioare", a mai spus Bernal.
Chiar și fără Bernal printre protagoniștii în lupta pentru tricoul galben în Turul Franței, ultima săptămână se anunță una de foc pentru lupta la vârf. Duelul va fi în doi, nimeni nepărând în stare, în acest moment, să oprească dominația slovenă Roglic - Pogacar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo