Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Breaking News | Roglic: "Nu știu dacă voi putea începe Turul Franței"

Cristian Mihală

Actualizat 25/08/2020 la 16:03 GMT+3

Primoz Roglic, văzut de mulți drept principalul favorit la câștigarea Turului Franței, le dă emoții înainte de startul cursei care va fi transmisă în direct de Eurosport de sâmbătă. Slovenul a dezvăluit pentru presa din țara natală că încă nu e sigur că va fi la startul Marii Bucle.

Roglic a căzut în Dauphine

Credit imagine: Getty Images

Primoz Roglic era considerat principalul favorit în Dauphine, iar slovenul a "zburat" pe munți, câștigând o etapă, terminând pe doi o alta și fiind lider la general înainte de runda finală. Liderul Jumbo Visma a căzut însă în penultima etapă pe plat, iar echipa sa a decis să nu riște inutil, astfel că l-a retras din cursă înaintea ultimei etape. Ceea ce părea doar o măsură de precauție din partea olandezilor s-a transformat într-o reală problemă. Până joia trecută învingătorul din Vuelta 2019 nu s-a urcat pe bicicletă, iar acum, cu doar câteva zile înainte de startul competiției, rutierul le dă emoții fanilor.
Într-un interviu pentru media din Slovenia, Primoz a admis că nu e într-o formă ideală din punct de vedere fizic și chiar a dezvăluit că nu știe sigur dacă va fi la startul competiției. Cel mai probabil nu se pune serios problema ca Roglic să nu ia startul, unii considerând că face un joc psihologic, însă e clar că el nu va mai fi un favorit atât de dominant precum indicau calculele hârtiei.
"Încă nu mă simt în cea mai bună stare, nu sunt la nivelul meu normal. Ar fi putut fi mai rău, dar nu este ideal să te accidentezi înainte de Turul Franței. Deocamdată nu știu dacă voi putea începe Turul", a declarat Roglic pentru RTV Slo, postul de radio și televiziune din Slovenia.

Tom Dumoulin, varianta de rezervă pentru Roglic în Turul Franței

Jumbo-Visma anunțase că vine cu trei lideri în Turul Franței, însă între timp Roglic părea liderul incontestabil. Cum Kruijswijk nu va putea să își apere locul trei de anul trecut, Tom Dumoulin va fi fără îndoială varianta de rezervă pentru formația olandeză.
Câștigător în Giro 2017, Dumoulin vine după o perioadă grea. A căzut în Turul Italiei 2019 și nu a putut fi prezent la Turul Franței, pentru ca apoi, o infecție să îl împiedice să mai participe la curse. La finalul anului trecut, cel care în urmă cu 5-6 ani era văzut doar ca un contratimpist surprindea, semnând cu Jumbo-Visma. A renunțat la statutul de lider incontestabil de la Sunweb, acolo unde totul gravita în jurul lui. Decizia a avut însă cu siguranță legătură și cu forța echipei olandeze, care îi va oferi sprijinul necesar să lupte cu șanse pentru un podium în Le Tour, dacă forma o va permite. În Tour de L'Ain nu a arătat excelent, însă în Dauphine a ridicat destul nivelul, fiind de așteptat ca în Marea Buclă să aibă un cuvânt important de spus.
Extrem de modest, Tom Dumoulin e convins că orgoliile nu vor împiedica echipa să performeze la cel mai înalt nivel. Dimpotrivă, el a făcut un pact cu Roglic, astfel încât rutierul cel mai bine clasat înainte de etapele decisive din Turul Franței să beneficieze de tot suportul colegilor de echipă. Roglic pare pe hârtie favorit, dar nu e exclus ca Tom Dumoulin să lupte pentru locurile fruntașe, mai ales dacă al său coleg pățește ceva.
"Este un lucru care îmi place enorm de mult, îmi doream așa ceva (n.r. concurența în echipă). La Sunweb, toată presiunea era pe umerii mei și simțeam asta în fiecare moment. Toată echipa lucra pentru mine, iar eu trebuia să livrez. Acum, am ocazia să mă afirm fără a fi neapărat în lumina reflectoarelor. Dacă voi fi destul de puternic, știu că echipa mă va ajuta, voi avea parte de suportul tuturor. Dacă nu voi fi la nivelul care trebuie, voi lucra fără probleme pentru cel mai puternic. E un angajament pe care ni l-am luat cu toții și sunt 100% dedicat lui", a sous Dumoulin, citat de Cycling News.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo