Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine crede Bernard Hinault că va câştiga Turul Franţei 2020. Ce spune de situaţia de la Ineos

Cristian Mihală

Publicat 12/06/2020 la 14:44 GMT+3

Bernard Hinault, de 5 ori câştigător al Turului Franţei, este de părere că britanicul Chris Froome ar trebui să plece de la Ineos dacă nu va beneficia de suportul coechipierilor în Turul Franţei. Fostul mare rutier din Hexagon nu crede că formaţia engleză a procedat cum trebuie în privinţa promisiunilor făcute liderilor ei.

s

Credit imagine: Getty Images

Ineos s-a aflat într-o situaţie delicată în ultimele luni, după ce în presă au apărut informaţii că Froome ar putea să plece de la mijlocul acestui sezon, ca urmare a faptului că nu va beneficia de statutul de lider în Marea Buclă, competiţie pe care viseayă să o câştige pentru a 5-a oară. În Egan Bernal şi Geraint Thomas, Froome nu va avea doi coechipieri de nădejde în Le Tour, ci probabil doi dintre cei mai puternici rivali.
Hinault nu este străin rivalităţilor din aceeaşi echipă, îm condiţiile în care el însuşi s-a luptat cu Greg LeMond în 1985 şi 1986, pe vremea în care cei doi concurau pentru La Vie Claire. Bretonul a analizat situaţia de la Ineos şi crede că Froome ar trebui să caute o altă provocare, la finalul anului, când îi expiră contractul, dacă nu va beneficia de tot suportul de care are nevoie în Turul Franţei 2020.
"E o problemă pe care şi-au creat-o singuri. Au recrutat cei mai buni ciclişti de clasament general - Bernal, Thomas, Froome - pentru a câştiga Turul Franţei an de an. Problema e că fiecare în parte vrea să câştige. Ineos nu poate spune în acest moment cine e liderul, doar munţii vor arăta care rutier e mai puternic", şi-a început Hinault discursul în ziarul olandez AD, pentru ca apoi să vorbească despre Froome: "Probabil în funcţie de ce se va întâmpla în Turul Franţei, Chris va lua o decizie: dacă îşi va prelungi contractul sau va pleca. Dacă nu ai parte de suportul necondiţionat al colegilor, cred că e mai bine să pleci în altă parte şi să încerci să câştigi acolo Turul Franţei".

Bernal-Froome, duelul pentru tricoul galben în Turul Franţei 2020

Întrebat cine e favorit în opinia sa în cursa care se va desfăşura în direct pe Eurosport între 29 august şi 20 septembrie, Hinault pare înlinat să meargă pe mâna lui Bernal, mai ales că Le Tour nu are în program în acest sezon prea mulţi kilometri de contratimp, acolo unde Froome ar fi putut să câştige timp în raport cu al său coechipier. Totuşi, britanicul are o experienţă superioară şi e dornic de revanşă, după căzătura de acum un an din Dauphine, astfel că nu poate fi scos din calculele victoriei finale.
"Bernal e în avantaj. E tânăr şi foarte talentat, el e ciclistul viitorului. Dar cred că şi Froome are ce îi trebuie ca să se impună", a mai spus Hinault, care nu crede că Jumbo Visma, care va veni cu o echipă stelară, formată din Primoz Roglic, Tom Dumoulin şi Steven Kruijswijk, îi poate ţine piept lui Ineos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo