Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Contador a numit primii trei favoriți la câștigarea Turului Franței: Bernal, Froome și Quintana

Cristian Mihală

Actualizat 22/05/2020 la 13:26 GMT+3

Alberto Contador, fostul mare ciclist spaniol, a dezvăluit pentru VBAR care sunt favoriții săi la câștigarea Turului Franței din 2020. Ibericul îl vede pe Bernal cel mai în măsură să își apere titlul cucerit anul trecut, dar nu îi scoate din ecuație nici pe Froome și, surprinzător, nici pe Quintana.

Alberto Contador, în timpul turului Franței din 2007

Credit imagine: Getty Images

Deși foarte mulți specialiști anticipează o bătălie între Bernal și Roglic pentru tricoul galben, Jumbo Visma având avantajul că îl va avea pentru prima oară în Marea Buclă și pe Tom Dumoulin, Contador nu crede că ierarhiile vor fi schimbate. Ineos rămâne marea favorită, prin Bernal, mai ales că ediția de anul acesta nu însumează mulți kilometri de contratimp. Mai mult, în etapa 20, proba contra-cronometru va fi în mare parte în cățărare, ajungându-se pe Planche des Belle Filles, astfel că rutierul columbian nu doar că nu va pierde timp în raport cu specialiștii, dar e foarte posibil să pună distanță față de aceștia.
Revenit la antrenamentele normale după căzătura de anul trecut din Dauphine, Froome are și el argumente pentru o victorie finală, cel mai puternic fiind reprezentat de experiența acumulată în cele 4 victorii anterioare din Marea Buclă.
"Dacă ar fi să aleg un singur mare favorit pentru Turul Franței, acela este Egan Bernal. Dar și Froome e un posibil candidat serios la victoria finală. Ca și Bernal, Chris știe ce înseamnă să câștigi această prestigioasă cursă. Ambii au un potențial uriaș și experiența de partea lor", a spus Contador.

Contador, despre declarația lui Egan Bernal

În urmă cu ceva mai mult de o săptămână, pe piață a fost lansată ipoteza că Froome ar putea părăsi Ineos, ca urmare a faptului că nu i se va asigura rolul de lider. La această speculație a contibuit și declarația lui Bernal, care a spus că, dacă se va simți la 100% din potențial, va avea un singur scop: să își apere titlul de anul trecut.
"A fost răspunsul unui campion, Froome nu ar trebui să se simtă inconfortabil. Până la urmă, e normal ce a spus el, știe că Turul Franței e cea mai mare competiție și e de la sine înțeles că vrea să o câștige. A spus în același timp că, dacă va începe Le Tour și va constata că unul dintre colegi e mai puternic, e dispus să ajute. Dar nu putea avea un alt discurs, doar e campion, nu putea să spună că merge în Turul Franței fără ambiția de a-și apăra titlul", a mai spus expertul Eurosport.

Quintana, renăscut, are șanse la Turul Franței

Dacă Roglic și Jumbo Visma nu sunt creditate de Contador cu mari șanse în Le Tour, ibericul are mare încredere în Nairo Quintana, rutier care cu siguranță la finalul anului trecut nimeni nu ar fi pariat.
Columbianul are două mari tururi în palmares (Giro 2014 și Vuelta 2016), dar niciodată nu a reușit să își vadă marele țel împlinit: câștigarea Turului Franței. Cel mai aproape de obiectiv a fost în 2015, când în ultima etapă montană a avut o șansă reală să îl "dezbrace" pe Froome de tricoul galben.
Acum, Nairo a reușit deja în primăvară o victorie fantastică pe Mont Ventoux, în Tour de la Provence (cu record de timp pe celebra ascensiune) și a câștigat etapa "regină" din Paris Nisa. Noua echipă, Arkea, e dispusă să sacrifice totul pentru el, iar Quintana a recunoscut că se simte mult mai bine decât la Movistar.
"Sunt mulți oameni care nu îl mai iau în considerare pe Nairo, dar pe mine m-a impresionat anul acesta. Era în vârf de formă înainte ca sezonul să se întrerupă. A fost incredibil în toate finalurile în ascensiune la care a participat, nimeni nu s-a putut ține după el. Eu cred că are încă o șansă bună să se lupte cu șanse pentru câștigarea Turului Franței", a concluzionat "El Pistolero".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo