Văzut de mulți principalul favorit să ducă tricoul galben la Paris, Roglic a căzut de două ori în primele 3 etape. La contratimpul din runda a 5-a s-a comportat excelent, dar în ultimele două etape s-a chinuit. Ieri, a venit în grupetto, la 35 de minute de Pogacar.

Roglic a abandonat Turul Franței. Ce obiective are?

Planul lui Jumbo Visma era să îl ducă în ziua de pauză, unde să îl îngrijească atent, în speranța că în a treia săptămână ar putea fi un ajutor de nădejde pentru Jonas Vingegaard, locul 5 la general. S-a renunțat la această variantă, în contextul în care Primoz are dureri prea mari. El se va odihni acum, pentru a reveni mai puternic în a doua jumătate a sezonului.
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
"Am luat decizia împreună cu echipa, nu avea niciun sens să mai continui în aceste condiții. De acum voi încerca să mă recuperez și să mă concentrez pe obiectivele viitoare", a explicat Roglic, pe pagina de Twitter a lui Jumbo Visma.
Ce înseamnă noi obiective pentru Roglic, în condițiile date? Probabil Jocurile Olimpice, în contextul în care cursa de șosea i se potrivește destul de bine calităților sale. Aceasta are loc însă peste doar 3 săptămâni, astfel că nu știm cu exactitate dacă slovenul va putea reveni până atunci la o formă de top.
În contextul în care și-a ratat principalul obiectiv al sezonului, Roglic va merge mai mult ca sigur în Vuelta, cursă pe care a cucerit-o de două ori, ultima oară chiar în toamna trecută. O veste proastă pentru Ineos, care urmează să vină cu Egan Bernal și Adam Yates pentru a duce la Madrid tricoul roșu.
Etapa de azi din Turul Franței (în direct pe Eurosport 1, de la ora 14:00) se anunță una teribil de grea pentru rutieri. După ecarturile enorme de ieri, duminică plutonul trebuie să treacă peste 5 cățărări, două de categoria întâi și una de categorie specială. Finalul e pe Montee de Tignes, ascensiune de 21 de kilometri, cu o pantă medie de 5,6%.
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47