Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Flandrei 2021 | Kasper Asgreen a reușit victoria carierei, învingându-l pe Van Der Poel

Nicu Savin

Actualizat 04/04/2021 la 20:02 GMT+3

Turul Flandrei 2021 | Kasper Asgreen a dat peste cap calculele specialiștilor și a reușit cea mai importantă victorie a carierei. Danezul de 26 de ani a fost mai bun la sprint decât Mathieu Van Der Poel, câștigătorul de anul trecut.

Kasper Asgreen a câștigat Turul Flandrei 2021

Credit imagine: Getty Images

Kasper Asgreen (Deceuninck Quick Step) a câștigat Turul Flandrei la capătul unei curse pe care a abordat-o perfect. Acesta l-a învins surprinzător la sprint pe Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix), cei doi ajungând singuri la linia de sosire după ce s-au desprins de Wout Van Aert pe ultima trecere peste Oude Kwaremont.
picture

Turul Flandrei 2021 | Sprintul final, în care Kasper Asgreen l-a învins pe Mathieu Van Der Poel

Kasper Asgreen câștigase recent E3 Saxo Bank Clasic, dar era privit ca o soluție alternativă a celor de la Deceuninck în Turul Flandrei. Danezul a rezistat însă excelent la toate atacurile de pe traseu și a dat peste cap toate calculele specialiștilor, reușind victoria carierei.
Campion al Danemarcei în 2020 atât pe șosea cât și la contratimp, Asgreen mai câștigase anul trecut și Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Pentru Van Der Poel este o înfrângere usturătoare, olandezul ratând șansa de a-și apăra titlul de anul trecut și a intra în categoria selectă a rutierilor care au câștigat Turul Flandrei în ani consecutivi.
Greg Van Avermaet (AG2R) a terminat pe locul 3, un rezultat care arată că belgianul nu și-a spus ultimul cuvânt în ciclismul mare.

Turul Flandrei 2021 | Desfășurarea cursei

Așa cum era de așteptat, imendiat după startul real s-a format o evadare, dar plutonul nu a permis ca aceasta să fie numeroasă. Astfel doar 5 oameni s-au desprins, iar mai apoi grupul s-a mărit la 7, Stefan Bissegger fiind cel mai puternic dintre ei.
Plutonul a mers la pas în primii 100 de kilometri, evadarea luând un avans care a ajuns la maxim 12 minute. Lucrurile serioase au început odată cu primele porțiuni de pavate, când echipele favoriților au trecut la treabă și avansul grupului de 7 din față a început să scadă considerabil.
Așa cum se întâmplă deseori în Turul Flandrei, haosul s-a declanșat pe cele mai importante cățărări, unde cei din spatele plutonului erau nevoiți să pună piciorul jos de multe ori. Mai mult, au avut loc și 2 căzături care au implicat mai mulți rutieri. Cu toate aceste evenimente, marii favoriți au rămas în frunte și au încercat pe rând să atace, formându-se în cele din urmă un grup de 6 rutieri în fruntea cursei: Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix), Wout Van Aert (Jumbo Visma), Julian Alaphilippe și Kasper Aegreen (Deceuninck) și Dylan Teuns și Marco Haller (Bahrain Victorious).
Acestora li s-a alăturat și Anthony Turgis din grupul urmăritor, dar imediat Asgreen a atacat și numai Van Der Poel și Van Aert au avut răspuns. Cei trei au colaborat la trenă și aveau un avans de 25 de secunde la intrarea pe ultima trecere peste Oude Kwaremont. Van Der Poel a forțat aproape de vârf, dar Asgreen a reușit să rămână aproape de olandez și numai Va Aert a dat distanță.
Cei doi au trecut împreună și peste Paterberg, ultima cățărare a cursei și au intrat roată la roată pe porțiunea de 13 kilometri de plat care mai era de parcurs până la finish. Van Aert s-a chinuit serios pe ultima cățărare și a fost înghițit apoi de grupul urmăritor, care număra 10 oameni, dar care nu i-a mai putut prinde pe cei doi din față până la finish.
Van Der Poel era mare favorit în fața lui Asgreen, dar nu a mai avut suflu la sprint și danezul a obținut cel mai important succes din cariera sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo