După ce ieri s-a anunțat oficial că Paris-Roubaix va avea loc abia în toamnă, toți rutierii de clasice vor da totul în Turul Flandrei. Traseul din acest an va fi foarte puțin diferit față de cel de anul trecut, când cursa a avut loc în toamnă, din cauza pandemiei de Covid-19.
Rutierii vor pleca din Anvers și vor parcurge 254,3 kilometri până la finish-ul din Oudenaarde. Pe traseu vor fi 17 sectoare de pavate și 19 cățărări care îi vor stoarce de energie pe cicliști. Primii 100 de kilometri sunt relativ plați și probabil se va forma o evadare, dar apoi va începe greul. Chiar dacă nu se va tece peste Muur, rutierii vor urca de 2 ori Kwaremont-ul, un adevărat zid pe care panta maximă atinge 11%.
Între cele 2 urcări pe Kwaremont (a 2-a vine cu 53 de kilometri înainte de final), sportivi vor avea de înfruntat multe alte cățărări grele. Acolo, rutierii trebuie să fie foaret atenți, fiind multe porțiuni în care pot pierde contactul cu grupul favoriților, iar istoria demonstrează că revenirile sunt foarte greu de realizat.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
CINE CREDEȚI CĂ VA CÂȘTIGA TURUL FLADREI 2021?

Turul Flandrei 2021 | Van Aert și Van Der Poel sunt marii favoriți

La fel ca și anul trecut, specialiștii se așteaptă la o luptă la baionetă între Wout Van Aert (Jumbo Visma) și Mathieu van Der Poel (Alpecin Fenix). La ediția precedentă cei doi au ajuns la sprint, olandezul câștigând în cele din urmă.
Cei doi au avut rezultate satisfăcătoare în debutul sezonului. Van der Poel a câștigat o etapă în UAE Tour și două în Tirreno-Adriatico, dar s-a impus și în Strade Bianche, prima mare clasică pe pavate din acest sezon.
Olandezul a avut rezultate bune și în celelalte clasice din Flandra, dar la ultima dintre ele, Dwaars Von Flaanderen, a arătat slăbiciuni, dar cel mai probabil nu a mai forțat pe ultimii kilometri tocmai pentru a-și conserva energia pentru Turul Flandrei, o cursă mult mai importantă. O veste bună pentru Van der Poel este revenirea recentă a lui Silvan Dillier, care îi va oferi mai multă protecție pe traseu.
Wout Van Aert a început sezonul mai târziu, prima sa apariție fiind în Tirreno, unde a câștigat 2 etape (una la contratimp). În cursa din Italia belgianul a mers ca om de general, terminând al 2-lea după Tadej Pogacar. Ulterior, acesta a venit pe 3 în Milano-San Remo, iar duminica trecută a câștigat Gent-Wevelgem, beneficiind de munca excelentă a lui Nathan Van Hooydonck.
Spre deosebire de Van Der Poel, rutierul de la Jumbo Visma nu a participat în Dwaars von Flaanderen la mijlocul acestei săptămâni și este în mod normal mult mai odihnit.

Turul Flandrei 2021 | Deceuninck Quick-Step aliniază o echipă stelară

Fără îndoială, cei doi mari favoriți vor fi permanent hărțuiți de cei de la Deceuninck Quick Step, care au în Julian Alaphilippe un lider, dar care au în componență și alți rutieri capabili să câștige. Kasper Asgreen a câștigat E3 Saxo Bank Clasic la mijlocul săptămânii trecute, cursă în care coechipierul Florian Senechal a venit pe locul 2. Zdenek Stybar nu va putea fi la start din cauza unor probleme medicale, darTim Declercq sau Yves Lampaert sunt alți rutieri care ar putea profita de diferite scenarii pentru a-i pune pe cei de la Deceuninck într-o poziție favorabilă.
Totuși, tactica echipei belgiene poate fi dejucată, lucru demonstrat în Milano-San Remo sau Gent-Wevelgem, astfel că va fi foarte interesant de urmărit pe ce cărți vor miza oamenii lui Lefevere.
https://i.eurosport.com/2021/04/01/3021616.jpg
Julian Alaphilippe are de luat o revanșă în Turul Flandrei după ce anul trecut a căzut din cauza unei neatenții, lovindu-se de o motocicletă pe când se afla în frunte alături de Van Der Poel și Van Aert și nu a mai putut lupta pentru victorie. Campionul mondial în exercițiu nu a arătat o formă ieșită din comun în acest start de sezon, dar chiar și așa se poate lăuda cu un loc 2 în Milano-San Remo și o victorie de etapă în Tirreno. Forța echipei este fără îndoială marele atu al lui Alaphilippe în cursa de duminică.
Din calculele pentru victorie nu trebuie scos nici Peter Sagan. Slovacul a avut un început greoi de stagiune, deoarece a suferit de Covid. Totuși, după prestații modeste în Tirreno, Sagan a terminat pe 4 în Milano-San Remo și săptămâna trecută a câștigat o etapă în Turul Cataluniei, arătând că forma sa se îmbunătățește pe zi ce trece.
Alți rutieri care s-ar putea implica în lupta pentru victorie în Turul Flandrei sunt Jasper Stuyven (Trek), câștigătorul surpriză din Milano-San Remo, Greg Van Avermaet și Oliver Naesen (AG2R), Michael Matthews (Team BikeExchange), Stefan Kung (Groupama-FDJ), Alexander Kristoff (UAE), câștigătorul din 2015, Anthony Turgis (Total Direct Energie), Alberto Bettiol (EF Education-Nippo), câștigătorul din 2019 sau Dylan Van Baarle și Tom Pidcock (Ineos Grenadiers).
Turul Flandrei a avut loc prima dată în 1913 și s-a desfășurat an de an, excepție făcând perioada 1915-1918, când primul război mondial nu a permis acest lucru.
Turul Flandrei 2021 va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player duminică, 4 aprilie, cu începere de la ora 11:30.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55