Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"

Nicu Savin

Publicat 29/03/2022 la 18:43 GMT+3

Tadej Pogacar este de departe cel mai în vogă ciclist din lume în acest moment. Faptul că poate câștiga aproape orice gen de cursă îl face pe sloven un rutier special. În această săptămână el va participa în premieră în Turul Flandrei, dar a recunoscut că nu are așteptări prea mari, clasicele pe pavate din Belgia fiind un teritoriu necunoscut pentru el.

Tadej Pogacar

Credit imagine: Getty Images

Tadej Pogacar este în principiu un rutier de general, dar a demonstrat că se poate impune și în alt gen de curse. Câștigarea ultimelor două ediții din Turul Franței l-au transformat într-un adevărat star al ciclismului mondial, iar slovenul vrea să arate cu orice ocazie că nu se mulțumește cu tricoul galben în "Marea Buclă" și că este un rutier complet.
Anul trecut, Pogacar a câștigat Liege - Bastogne - Liege și Il Lombardia, două dintre cele 5 clasice monument din ciclismul mondial. În startul acestui sezon s-a impus și în Strade Bianche, o cursă care și-a câștigat statutul neoficial de al 6-lea monument.
Slovenul a fost și în Milano - Sanremo, unde a terminat pe locul 5. Acum, omul numărul unu de la UAE va experimenta clasicele pe pavate din Belgia, un teritoriu total necunoscut pentru el. Va lua contact cu drumurile infernale din Flandra miercuri, în Dwars door Vlaanderen, iar duminică va fi la start la cursa supremă din această perioadă, Turul Flandrei.
Citește și:

Tadej Pogacar: "Vreau să las totul să vină de la sine și să mă distrez cât mai mult"

Chiar dacă este printre favoriți la aproape orice cursă la care participă, Pogacar a recunoscut că nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei. Slovenul susține că vrea doar să se distreze și nu se gândește la rezultate mari, mai ales că este la prima participare. Totuși, este încântat că are pe cine să se bazeze în această cursă, având lângă el oameni cu o vastă experiență, precum Matteo Trentin.
"Am așteptat cu nerăbdare să vin în Flandra. Pasiunea pentru ciclism a oamenilor de aici și istoria acestor curse sunt unice și vreau să fac parte din asta. La ce mă pot aștepta? Suntem într-o poziție bună și sperăm că putem juca un rol principal.
Știu, de asemenea, că aceste curse flamandesunt foarte diferite de altele. Vreau să las totul să vină de la sine și să mă distrez cât mai mult. Alerg un pic în necunoscut, dar sunt oameni în jurul meu care știu ce urmează. În am pe Matteo Trentin în echipă și el cunoaște aceste tipuri de curse.", a spus Pogacar, citat de sporza.be.
Nici echipa nu pune presiune pe Pogacar. Fabio Boldato, unul dintre directorii sportivi de la UAE, a declarat că slovenul a dorit insistent să meargă în cursele din Flandra, dar așteptările nu sunt prea mari în ceea ce privește rezultatul.
"Tadej Pogacar este fără îndoială liderul nostru. Când participă la o cursă, vrea să concureze și să fie remarcat. Știm asta. Dar nu punem prea multă presiune pe el. Cu siguranță nu facem asta.
Nu prea avem așteptări. A fost decizia lui să ia parte la aceste două curse, nu l-am obligat. Este foarte dornic să învețe și vrea să accepte noi provocări. Am fost la schi în această iarnă și a vrut să fie cel mai bun. Și dacă mergi la karting cu el, vrea să câștige. Acea mentalitate este pur și simplu în gena lui. În Matteo Trentin avem omul ideal care să-l însoțească pe drumurile necunoscute lui, la fel ca Rui Oliveira și Oliviero Troia", a spus Boldato.
Dwars door Vlaanderen va fi miercuri, în direct pe Eurosport, la fel ca și Turul Flandrei, cursă care se va vedea integral, prima parte pe Eurosport 1 și apoi pe Eurosport 2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo